Ray-Kay og Britney - sammen igjen

- I musikkvideo-verdenen blir det ikke større enn Britney-jobber.

GJENFORENT: Regissør Reinert K. Olsen, kjent under artistnavnet Ray Kay, samarbeider igjen med Britney Spears. Foto: Michael Raveney / Raykay.com
GJENFORENT: Regissør Reinert K. Olsen, kjent under artistnavnet Ray Kay, samarbeider igjen med Britney Spears. Foto: Michael Raveney / Raykay.comVis mer

(Dagbladet): Den norske regissøren Ray Kay (33) samarbeider nok en gang med popstjerne Britney Spears.

Han regisserte videoen «Till the world ends» for litt over ett år siden, og nå er han hyra for å lage reklamen til Spears' dansespill Twister Dance.

-  Jeg gleder meg stort, og synes selvfølgelig det er stas at de ringer meg igjen når de skal lage noe stort! Jeg synes Britney er veldig proff, og det var gøy å jobbe med henne forrige gang. I musikkvideo-verden blir det ikke så mye større enn Britney-jobber! skriver han i en e-post til Dagbladet.

- Utrolig proff Ray Kay, hvis ekte navn er Reinert K. Olsen, har jobbet med en rekke av verdens største artister, alt fra Lady Gaga, Beyoncé til Justin Bieber og Enrique Iglesias. Han skryter uhemmet av Spears.

- Hun er utrolig proff og har et fantastisk team rundt seg. Hun leverer knallbra foran kamera og har rett og slette hele pakken som er nødvendig for å være i toppen av pop-verdenen, sier han.

Spears har beholdt popstjernestatusen siden hun slo gjennom i 1998 med popklassikeren «Baby one more time». Men popstjernelivet har møtt på utfordringer, og Spears' svært offentlige sammenbrudd ble kjent verden rundt i 2008. For å holde stjerna si skinnende på popstjernehimmelen, tror Olsen en må klare å stadig prestere og skape noe nytt.

- Jeg tror hun har klart å fornye seg flere ganger, og samtidig har hun selvfølgelig en unik forståelse og mestring av pop-verdenen som få andre kan skilte med. Hun har også den komplette pakken i musikkbransjen; hit-låter, et liv som folk er opptatt av, utseende, fantastisk på performance, og hun jobber knallhardt.

- Får du noe inntrykk av henne utover det profesjonelle?

JORDENS UNDERGANG: Britney Spears i musikkvideoen til «Till the world ends». Foto: Stella Pictures
JORDENS UNDERGANG: Britney Spears i musikkvideoen til «Till the world ends». Foto: Stella Pictures Vis mer

- Ja, klart det. Hun fremstår veldig hyggelig og rolig, og jeg får inntrykk av at livet hennes er veldig organisert nå. Hun har jo vært gjennom «rough times» tidligere, så det er kjekt å se at hun har kommet seg godt forbi de tidene, forteller Olsen.

Konsept hemmelig Regissøren har undertegnet kontrakt på at han ikke kan si noe om konseptet, men han lover tonnevis av dansing. Arbeidsprosessen er ulik for de forskjellige prosjektene han blir hanket inn for.

- Det er forskjellig fra jobb til jobb. For musikkvideoer er det som regel opp til meg å lage konseptene, mens på reklameprosjekter har reklamebyråene alltid lagd konseptene på forhånd. Jeg liker å være kreativ, og har studert kreativitet, og det er også viktig å skjønne de kommersielle mekanismene i den verdenen jeg operer i, men det viktigste er selvfølgelige det kunstneriske.

I videoen til  «Till the world ends» går jorden under, og en brennhet Spears danser som om det ikke er noen morgendag.

- Du får mye skryt for at artistene i videoene dine alltid ser fantastiske ut, hvordan har det seg?

- Det er ikke noe enkelt svar på det. Det er rett og slett bare grundig håndverk på alle plan. Det er ingen enkel løsning. Nå har jeg selvfølgelig veldig mange flinke mennesker rundt meg som hjelper meg, og teamwork er utrolig viktig for å oppnå suksesss, sier han.

For Olsen handler arbeidet om å jobbe med gode prosjekter og mennesker han liker. I fjor sommer ble det klart at han skulle spille inn langfilmen «Paranormalcy». Han sto også både foran og bak kamera da han spilte inn reklame for Solo.

- Er det å stå foran kamera noe du kunne tenke deg å gjøre mer av?

WILLOW SMITH: Ray Kay lagde videoen til låta «Whip my hair» av Willow Smith, dattera til Will Smith og Jada Pinkett Smiths. Foto: Stella Pictures
WILLOW SMITH: Ray Kay lagde videoen til låta «Whip my hair» av Willow Smith, dattera til Will Smith og Jada Pinkett Smiths. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Hehe, du skal aldri si aldri — jeg har flere regissør-kolleger som har sendt meg spøkefulle meldinger med ønsker om å caste meg til deres prosjekter, men jeg anser Solo-jobben som et engangstilfelle. Jeg er nok best bak kamera!

Innspilling i morgen Duoen vant pris under MTV Video Music Awards i fjor for musikkvideoen «Till the world ends». Allerede i morgen skal han filme med superstjerna, og både han og Spears har skrevet om samarbeidet på mikrobloggnettstedet Twitter.

- Tror jeg hadde det litt for gøy på dansetrening i går. Den hadde definitiv en artig «tvist» ved seg, skriver hun på sin profil.

Olsen har lagt ut denne meldingen på sin profil. Han lover både henne og sine følgere på nettstedet at resultatet blir bra.

- Vi «tvister» enda mer på innspilling i morgen - ser fram til  å skape magi med deg igjen, skriver han på sin Twitter-profil.

Spears samarbeider med selskapet Hasbro om å gi ut spillet Twister Dance, som skal være en måte å forene det klassiske Twister-spillet med moderne video-dansespill.

MTV-PRIS: Spears vant pris for videoen «Till the world ends» under fjorårets MTV Video Music Awards og sørget for å takke Ray Kay. Foto: Stella Pictures
MTV-PRIS: Spears vant pris for videoen «Till the world ends» under fjorårets MTV Video Music Awards og sørget for å takke Ray Kay. Foto: Stella Pictures Vis mer