MGP2020

Raylee svarer på plagiatanklagene

22-åringens MGP-låt har blitt møtt med beskyldninger om plagiat: - Min låt er unik, svarer musikeren.

HØR LIKHETENE: Melodi Grand Prix-håpet Raylee kan få problemer dersom hun skal representere Norge i Eurovision-finalen i mai. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Raylee skal delta i MGP-finalen lørdag 15. februar med låten «Wild». Men flere har reagert på låtens likhet til andre låter. MGP-ekspert Morten Thomassen sa til Dagbladet at likhetene var «ubehagelige». Det er derimot noe Raylee bryr seg fint lite om.

- Jeg har valgt og ikke bruke så mye av energien min på disse sammenlikningene. Slik jeg har forstått det oppstår disse diskusjonene hvert år. Jeg velger å fokusere på det positive, sier hun til Dagbladet.

Det er spesielt gitarriffet i låtens intro som har vekket reaksjoner, også utenfor Norges grenser. Kjente artister i blant annet Tyskland, Russland og Finland har brukt nøyaktig den samme introen.

- Gitarriffet liker jeg utrolig godt, og jeg opplever det ikke som problematisk. Jeg hører likhetene, men gitarriffet er jo som du vet kjøpt på Splice, noe som ikke er uvanlig i dag, sier Raylee.

Splice er en abonnementsbasert tjeneste for musikkprodusenter, hvor man får tilgang til ulike verktøy for musikkproduksjon mot månedlig betaling. Verktøyene dreier seg om synthesizere, lydredigeringsverktøy, samples og så videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer