Raymond om bibliotekbråket: - Gi oss ro

Raymond Johansen er lei av ryktene om at han vurderer å skrote det nye storbiblioteket i Bjørvika.

VIL HA FRED: Byrådsleder for Arbeiderpartiet, Raymond Johansen, vil nå ha fred til å finne beste løsning for det omstridte Deichmanske bibliotek i Bjørvika i Oslo. 
Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
VIL HA FRED: Byrådsleder for Arbeiderpartiet, Raymond Johansen, vil nå ha fred til å finne beste løsning for det omstridte Deichmanske bibliotek i Bjørvika i Oslo. Foto: Jørn H Moen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): På grunn av flere budsjettsprekker har planene for det nye biblioteket i Bjørvika blitt utsatt flere ganger. Nå ligger prosjektet an til å bli en halv milliard kroner dyrere enn planlagt.

Derfor har det nye røde byrådet i Oslo bestemt seg for å revurdere de vedtatte planene om et nytt Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika. Torsdag 3. desember kommer en endelig beslutning fra det nye byrådet. 

Kulturbyråd Rina Mariann Hansen utelukker ikke at hun ender opp med å skrote planene om nytt bibliotek. 

- Vi gjennomgår alle sider ved byggingen av nytt hovedbibliotek, sier hun.

- Kom til rot Kultur- og idrettsbygg i Oslo bekrefter til Dagbladet at de har bistått med «underlagsmateriale» i forkant av beslutninga om det nye biblioteket, men vil ikke si om dette materialet inkluderer ei liste over mulige alternativer til å bygge et rådyrt signalbibliotek i vannkanten i Oslo. 

Byrådsleder Raymond Johansen ber media og andre om ro til å fatte best mulig beslutning.

- Vi ba om 14 dager til å gjøre noen vurderinger, og de som rister på hodet av oss kan ikke sitte på full kjennskap til dette bygget. De må se saken som en helhet, for det var ikke akkurat noe nøkkelklart bygg vi tok over. Det må være lov å ta et steg tilbake å vurdere situasjonen, sier han.

- Bruk innestemme Byrådslederen ber tidligere kulturbyråd Hallstein Bjercke (V) om å gå stille i dørene før han farer med kritikk av de rødes styring av biblioteksaken, slik han allerede har gjort i Dagbladet.

- Folk må bruke innestemme, for dette er et prosjekt hvor mye ikke har vært på stell. Vi tok tross alt over et prosjekt med 400 millioner kroner i budsjettoverskridelser, og da er det viktig for oss å se hva som er best for Oslo, fortsetter han. 

- Er det aktuelt å snu, og legge biblioteket et annet sted?

- Det som iallefall ikke er aktuelt, er for meg å kommentere noe som helst rundt det akkurat nå.