Razzia mot et av verdens viktigste pirat-nettsteder

Politiet arresterte 24-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Oink har først og fremst vært feinschmeckernes nettsted - et sted der musikkjournalister, plateanmeldere, platebransjefolk og andre sterkt musikkinteresserte har drevet med deling av musikk.

Hittil i år har 60 store utgivelser lekket først til nettstedet.

I utgangspunktet trenger man invitasjon for å få lov til å bli med i nettverket, og de strenge reglene sier at man selv må dele musikk for å få lov til å laste ned.

Nå er det nok mange av nettstedets brukere som er smånervøse, etter at Interpol aksjonerte mot en leilighet i Middlesbrough og flere eiendommer i Amsterdam, skriver BBC.

En 24-årig brite er arrestert, og også hans arbeidsgiver - et stort multinasjonalt selskap - fikk besøk av politi på utkikk etter utstyr.

Nettadressen Oink var registrert på, fungerer i skrivende stund ikke.

- Siden lot tusenvis av medlemmer få laste ned og laste opp musikk og annen media som ikke var ute ennå. Medlemmene donerte penger via kredittkort for å få tilgang, sier en talsmann for platebransjens organisasjon IFPI.

IFPI-representanten peker på at Oink ofte har vært nettstedet der en plate har dukket opp ulovlig først.

<strong><b>FOR MUSIKKSNOBBENE:</strong></b> Svært mange av Oinks brukere tilhører musikk- og mediebransjen, og utvalget er best på artister litt utenfor mainstream, eksemplifisert her ved Thurston Moore fra Sonic Youth. Foto: SCANPIX/AP
FOR MUSIKKSNOBBENE: Svært mange av Oinks brukere tilhører musikk- og mediebransjen, og utvalget er best på artister litt utenfor mainstream, eksemplifisert her ved Thurston Moore fra Sonic Youth. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

- Bare noen timer etter at en populær sang som ikke er utgitt ennå, dukker opp på Oink, kan man finne hundrevis av kopier på andre sider lenger ned på den ulovlige pirat-næringskjeden, sier talsmannen.

Oink baserer seg - i likhet med blant annet The Pirate Bay - på torrent-teknologien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer