Razzia mot et av verdens viktigste pirat-nettsteder

Politiet arresterte 24-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Oink har først og fremst vært feinschmeckernes nettsted - et sted der musikkjournalister, plateanmeldere, platebransjefolk og andre sterkt musikkinteresserte har drevet med deling av musikk.

Hittil i år har 60 store utgivelser lekket først til nettstedet.

I utgangspunktet trenger man invitasjon for å få lov til å bli med i nettverket, og de strenge reglene sier at man selv må dele musikk for å få lov til å laste ned.

Nå er det nok mange av nettstedets brukere som er smånervøse, etter at Interpol aksjonerte mot en leilighet i Middlesbrough og flere eiendommer i Amsterdam, skriver BBC.

En 24-årig brite er arrestert, og også hans arbeidsgiver - et stort multinasjonalt selskap - fikk besøk av politi på utkikk etter utstyr.

Nettadressen Oink var registrert på, fungerer i skrivende stund ikke.

- Siden lot tusenvis av medlemmer få laste ned og laste opp musikk og annen media som ikke var ute ennå. Medlemmene donerte penger via kredittkort for å få tilgang, sier en talsmann for platebransjens organisasjon IFPI.

IFPI-representanten peker på at Oink ofte har vært nettstedet der en plate har dukket opp ulovlig først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer