Razzia mot Pitbull-pirat

Politiet i Fredrikstad har siktet 44-åring for å ha spredd piratkopier av «Pitbullterje».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les også: Én av fire laster ned TV-serier ulovlig• Les også: Én av fem laster ned film

(Dagbladet.no): Tirsdag banket fem politimenn på hos en 44 år gammel mann i Fredrikstad. Årsaken var at han i høst kopierte og spredde filmen «Pitbullterje» til flere tusen andre nettbrukere.

Nå risikerer han i verste fall fengselsstraff, i tillegg til erstatningssøksmål fra filmselskapet. Dette er første gang noen er siktet for å ha piratkopiert og gjort en norsk film tilgjengelig på nettet.

- Vi har nå startet overvåkning av nettet, og har flere andre pirater i kikkerten. Dette er starten på en større kampanje, sier Roald Dye i Norsk videogramforening.

Et holdningsproblem

1. juli trådte den nye åndsverksloven i kraft, og dermed fikk rettighetshaverne et sterkere vern. Underholdningsindustrien varslet at de ville gi informasjon om loven, og om lovlige tilbud, før de eventuelt gikk til aksjoner mot fildelerne. Nå er tålmodigheten slutt.

- Mange av de som holder på med dette er ellers lovlydige mennesker, og de må forstå at virksomheten er ulovlig. Vi er nå ute etter alle som driver med dette i en viss skala. Vi er for eksempel oppmerksomme på én person som har lagt ut en terabyte med piratkopiert musikk, filmer og software, sier Espen Tøndel i advokatfirmaet Simonsen Føyen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer