Razzte rett til topps

KØBENHAVN (Dagbladet): Mens Rasmus «Razz» Ott ble hyllet som en helt, var det andre som tørket noen tårer etter at det første nordiske Melodi Grand Prix jr. gikk av lufta i går kveld. Og MGP jr.-seieren kan gjøre 12-åringen til millionær.

- Jeg er kjempeglad. Kan nesten ikke tro det er sant, sier Razz. Mens pressen og autografjegere flokker seg rundt ham, er det andre som trenger trøst.

Flere uker med spenning har magasinert seg opp. I går brast demningen.

Skuffet

Black Jackets kom på sisteplass. - Jeg er litt skuffet, sier bandets sanger, Julie Holtedahl Thorp, og får trøst av mamma Anne Lisbeth, som tørker bort noe tårer.

- Jeg er også litt skuffet, men ikke lei meg. Vi kom jo tross alt til finalen. Vi skal ikke gi oss, men øve enda mer, sier Black Jackets-gitarist Håkon With Solvang.

Etter at tårer var tørket og smilene var på plass, bar det rett på fest med alle deltakerne og et stort knippe foreldre og søsken på slep.

Var best

Soulpopbandet Wicked Instinct fra Bergen var strålende fornøyd med å bli nummer tre.

- Vi vant en tredjeplass. Dette er utrolig inspirerende. Lærerikt har det også vært. Nå skal vi fortsette å øve, sier Tina Indrevær og de andre i bandet.

To små karer kom på en sjuende plass - de måtte se seg slått av den andre rappartisten i MGP jr.

- Razz var vår favoritt. Han har utrolig utstråling og er fryktelig flink - bedre enn oss. Men vi må bare fortsette å øve. Det har vært morsomt å være med, men nå er vi veldig slitne, sier Nicolay Ramm.

Millioninntekter

Nå skal vinneren, Razz, ta Danmark med storm - og gjerne resten av Skandinavia. Han har allerede spilt inn ei plate, som Universal i Danmark skal gi ut neste måned. MGP jr. er utrolig populært i Danmark, og plateselskapet tror på et høyt salgstall. Den danske utgaven av «MGP jr.»-cd-en går mot 70000 solgte eksemplarer.

Det vil i hvert fall gi 12-åringen millioninntekter.

- Dette er helt utrolig. Vi får ta en dag av gangen, sier pappaen til Razz, Palle Ott, i virvaret rundt sønnen.

Neste år har også Finland og Island bestemt seg for å være med. Den europeiske tv-unionen (EBU) vil sannsynligvis utvide MGP jr. til å gjelde hele Europa. Dermed får den yngre generasjonen et alternativ til Melodi Grand Prix senior.

FAVORITTSEIER: Rasmus Ott med artistnavnet Razz og breakdanserne Lasse Giversen og Lars Peder Lange var favoritter og innfridd på hjemmebane i junior-Grand Prix.
TJA...: Vi er ikke helt fornøyd, men Razz var best. Vi må øve mer, sier Nicolay Ramm og Christoffer B. Claussen i To små karer.
SKUFFET: Mamma Anne Lisbeth trøstet datteren Julie Holtedahl Thorp etter showet. Black Jackets kom på siste plass, og det var ufortjent.