Anmeldelse: Miguel – «War & Leisure»

R&B-eksentrikeren med mer puling enn krig på «War & Leisure»

Blandet drops fra Miguel.

Miguel: Et låtskrivertalent, men fjerdealbumet "War & Leisure" skorter på de virkelig store øyeblikkene, skriver vår anmelder. Foto: Timothy Saccenti.
Miguel: Et låtskrivertalent, men fjerdealbumet "War & Leisure" skorter på de virkelig store øyeblikkene, skriver vår anmelder. Foto: Timothy Saccenti. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: «I never feel like I belong/I wanna feel like I belong...somewhere,» sukka Miguel på blendende vakre «What’s Normal Anyway».

Budskapet i låta – «bare vær deg sjøl» – er jo flosklenes floskel, brukt like flittig av Paradise Hotel-deltakere som mindfullness-prekende sjarlataner. Men den amerikanske r&b-sangeren får det til å låte som et spørsmål om liv og død, en tidløs hymne for alle som kan føle seg fremmede i selv det beste selskap.

To år har passert siden den fortreffelige forgjengeren «Wildheart», men utenforskapet til Miguel har neppe blitt mindre. En venn av meg gav bort albumet og ble møtt med skuffelse, som om 32-åringen var blitt døll over natta.

Kanskje skyldes det Miguels enormt erotiske konserter, som mange opplever som invaderende. Han er heller ikke redd for å flekse sine gitarmuskler, noe som jo faller utenfor r&b-sjangerens konvensjoner (i så fall må folk helt ha glemt den subversive kraften i Princes musikalske mutasjoner).

Uansett er det urettferdig: Miguel er stort sett en over middels god låtskriver, og tidvis en briljant en.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer