«Read My Lips»

Ole Edvard Antonsen gyver ikke løs på Stones-låter eller andre rockklassikere på sin andre popplate. Og takk for det. På «Read My Lips» er det faktisk mye å lene seg mot og nyte.

For snart fem år siden fikk den klassisk skolerte og eminente trompetisten sitt kommersielle popgjennombrudd med albumet «Tour de Force». Vi som fikk og fremdeles får gysinger av hans versjon av «Honky Tonk Women», kan slappe av. På «Read My Lips» (stilig tittel, for øvrig) er det så å si bare nyskrevet stoff av bl.a. Frode Alnæs, Anne Grete Preus og Torstein Flakne.

I cd-ens forord skriver Antonsen at han først og fremst ønsker å sette melodien i fokus, sammen med stemninger. Han lykkes best med stemningene på plata, som er både vare og vakre.

Melodiene står derimot ikke bare nakne tilbake når man kler av dem arrangement og salongproduksjon, men også ordinære og uten den virkelig gode melodien- som han søker.

«Read My Lips» er likevel i sum en god plate for kalde kvelder, ikke minst takket være Antonsens udiskutable ferdigheter på blåseinstrumenter.
Han lykkes, slik han selv uttrykker det, med å snakke, synge, gråte og le gjennom trompeten. Resultatet er stramt arrangert og stringent.

Bjørn Nessjøs produksjon er behagelig og balansert- og som vanlig fløyelsmyk, men ikke såpeglatt.