KJØNNSSKILLE: «Boys want shoes they can play in» - «Girls want pretty an girly shoes». Denne reklamen fjernes nå etter sterke reaksjoner. Foto: Instagram/@henriettebruusgaard (gjengitt med tillatelse)
KJØNNSSKILLE: «Boys want shoes they can play in» - «Girls want pretty an girly shoes». Denne reklamen fjernes nå etter sterke reaksjoner. Foto: Instagram/@henriettebruusgaard (gjengitt med tillatelse)Vis mer

Reagerer kraftig på Eurosko-reklame

Nå trekkes den tilbake.

(Dagbladet): Flere norske medier skriver i dag om Eurosko-reklamen som har skapt forbrukerstorm i sosiale medier.

Tekstlinjene «Boys want shoes they can play in» og «Girls want pretty an girly shoes» står på henholdsvis et bilde av en liten gutt og jente.

Dette er skokjedens ferskeste reklame, og skal ifølge Aftenposten har plakatene blitt benyttet internt i Eurosko sine butikker.

- Fleip? Programleder Henriette Bruusgaard er blant dem som reagerer. Hun er en av mange som har lagt ut bilde av skoreklamen på Instagram.

- Dette må jo være fleip, eller et slags pr-stunt for fokus på saken? Hvis ikk er det tidenes fail, skriver hun til bildet på sin konto.

«Snakk om idiotisk måte å sette kjønn i bås. Men greit å vite hvor man ikke får kjøpt sko om man har aktive jenter», er det en annen som skriver.

Skokjeden beklager Ifølge NRK er reklamen fjernet fra butikkjedens nettsider. Salgssjef i Eurosko Norge, Nina Ekstrøm, regner med at alle plalatene er fjerna fra butikkene i løpet av mandag.

- Vi har ikke noe ønske om å oppfordre til tradisjonelle kjønnsroller ved å sette inn en sånn plakat. Vi sier bare beklager. Unnskyld! sier Ekstrøm til NRK.

Slenger meg på denne. Dette må jo være en fleip eller et slags pr-stunt for fokus på saken? Hvis ikke er det tidenes fail. #eurosko

Et bilde publisert av Henriette Bruusgaard (@henriettebruusgaard)