Reagerer på at menn har fått instruks om å ikke håndhilse på Malala (17) under Nobel-besøket

- Jeg synes dette er veldig trist.

MOTTAR NOBELS FREDSPRIS: Pakistanske Malala Yousafzay blir i morgen tildelt Nobels fredspris blant annet for sitt arbeide for jenters rett til utdannelse. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix
MOTTAR NOBELS FREDSPRIS: Pakistanske Malala Yousafzay blir i morgen tildelt Nobels fredspris blant annet for sitt arbeide for jenters rett til utdannelse. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Pakistanske Malala Yousafzay (17) skal onsdag motta Nobels fredspris for sin kamp for jenters rett til utdannelse. 

Kringkastingsorkesteret (KORK), som skal opptre på Nobelkonserten, har fått instruks om å ikke håndhilse på Malala hvis de kommer i kontakt med henne på backstageområdet.

- Dette blir av min stab oppfattet som helt udramatisk. Det har med Malalas kultur og religion å gjøre, og det er kanskje vanligere for oss å være fysisk når vi hilser sammenlignet med andre kulturer, sier orkestersjef Rolf Lennart Stensø.

Det norske Nobelinstituttets direktør Geir Lundestad svarer slik når Dagbladet spør om hvorfor menn som skal oppholde seg rundt Malala er instruert om å ikke håndhilse på henne under Nobel-besøket.

- Det er klart det er visse regler rundt kontakt med fredsprisvinnerne. I hennes tilfelle er det regler som springer ut fra at hun er en muslimsk kvinne, uten at jeg vil gå helt i detalj. Men dette er helt standard, forholdsvis liberalt og inget særskilt tilfelle, sier Lundestad.

- Kjønnssegregerende idealer Malala Yousafzay er muslim, og ifølge islamske tradisjoner skal man ikke håndhilse på det motsatte kjønn. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer