Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Reagerer på grov «Hver gang vi møtes»-tegning: - At en så flott dame som Åse utsettes for slikt. Respektløst

Romerikes Blad beklager at de trykket tegningen til illustratør Ken Robert Hansen.

OFFER FOR SATIRE: Benny Borg og Åse Kleveland deltar i sesong 6 av TV 2-serien «Hver gang vi møtes». Fredag ble de grovt karikert i Romerikes Blad. Foto:  Geir Dokken  / Nina Hansen / Dagbladet
OFFER FOR SATIRE: Benny Borg og Åse Kleveland deltar i sesong 6 av TV 2-serien «Hver gang vi møtes». Fredag ble de grovt karikert i Romerikes Blad. Foto: Geir Dokken / Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Romerikes Blad trykket fredag en svært upassende illustrasjon til en petitartikkel om TV 2-programmet «Hver gang vi møtes» på ungdomssidene våre Zoom. Vi beklager den belastningen som illustrasjonen har medført for Åse Kleveland, Benny Borg og Eldar Vågan, skriver ansvarlig redaktør for Romerikes Blad, Magne Storedal, i en beklagelse fredag.

Folk reagerer

Avisa har fått en rekke negative tilbakemeldinger på satiretegningen de trykket i sammenheng med en petit-artikkel om TV 2-programmet «Hver gang vi møtes».

- Vi har fått mange reaksjoner, og det er forståelig. Vi ber også om unnskyldning overfor våre lesere. Illustrasjonen skulle aldri vært trykket. Romerikes Blad beklager, skriver redaktøren.

Den svært seksualiserte tegningen ble trykket på ungdomssidene til avisa. Det var VG som først omtalte saken.

Tegnet tre artister

Illustrasjonen viser «Hver gang vi møtes»-artistene Benny Borg, Åse Kleveland og Eldar Vågan. To av artistene framstilles i svært kompromitterende positurer.

Den er tegnet av karikaturtegner Ken Robert Hansen. Han er gjort kjent med at Dagbladet omtaler tegningen, og svarer på kritikken i bunnen av saken.

GROV: Illustrasjonen til Ken Robert Hansen. Faksimile: Romerikes Blad / Ken Robert Hansen
GROV: Illustrasjonen til Ken Robert Hansen. Faksimile: Romerikes Blad / Ken Robert Hansen Vis mer

- Respektløst

Benny Borg sier at han tar situasjonen med forholdsvis godt humør.

- Jeg ler av tegningen, og jeg tåler det, men jeg synes det er verre at en så flott dame som Åse Kleveland utsettes for slikt. Det er respektløst. Jeg lurer bare på hvorfor? Jeg har ikke gjort tegneren noe som tilsier at han skal hevne seg på meg på en slik måte, sier Benny Borg til Dagbladet.

- Beklager

Søndag forteller sjefredaktør i Romerikes Blad, Magne Storedal, at han skulle ønske tegningen aldri ble trykket.

- Illustrasjonen skulle vært forelagt meg uansett, men det ble den ikke. Jeg vil også benytte anledningen til å si beklager overfor de berørte. Jeg er takknemlig for at Benny Borg tar det såpass sporty, og jeg har også ringt Kleveland, Borg og Vågan for å beklage, sier Storedal til Dagbladet.

Det var ikke kritikken som utløste beklagelsen fra avisa, forteller redaktøren.

- Jeg besluttet å beklage tegningen på eget initiativ fordi jeg mener den er svært upassende, sier Storedal.

- Forventer ikke den slags

- Hva slags oppdrag ble gitt illustratør Ken Robert Hansen?

- Han tegner fast til ungdomssidene våre, men jeg forventer ikke at det kommer den slags. Torsdag glapp det for oss, og rutinene er skjerpet, sier Storedal.

Artist Eldar Vågan ønsker ikke å kommentere tegningen overfor Dagbladet. Åse Kleveland har ikke svart på Dagbladets gjentatte henvendelser søndag.

Dagbladet har sendt flere spørsmål til illustratør Ken Robert Hansen. Blant annet om grunnlaget for hvorfor han tegnet artistene på en slik måte, og om hva oppdraget fra Romerikes Blad gikk ut på.

Hansen ønsker ikke å kommentere spørsmålene direkte, men svarer på følgende måte:

«BOTSØVELSE»: Slik svarer illustratør Ken Robert Hansen på kritikken han får sendt sin vei etter tegningen han fikk publisert i Romerikes Blad fredag. For den som lurer, står det: «Botsøvelse: Fy skam meg! Jeg er ynkelig. Jeg er patetisk. Jeg er en idiot. Jeg er dum dum dum dum». Illustrasjon: Ken Robert Hansen
«BOTSØVELSE»: Slik svarer illustratør Ken Robert Hansen på kritikken han får sendt sin vei etter tegningen han fikk publisert i Romerikes Blad fredag. For den som lurer, står det: «Botsøvelse: Fy skam meg! Jeg er ynkelig. Jeg er patetisk. Jeg er en idiot. Jeg er dum dum dum dum». Illustrasjon: Ken Robert Hansen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media