Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Reagerer på Hanekamhaugs Facebook-oppgjør med #jegharopplevd

- Jeg ser på menn som objekter.

OPPGJØR: Mette Hanekamhaug (t.h.) ønsker debatt rundt #jegharopplevd-trenden. Utspillet på sosiale medier falt ikke i smak hos Sigrud Bonde Tusvik. Foto: Christian Roth Christensen/Anders Grønneberg
OPPGJØR: Mette Hanekamhaug (t.h.) ønsker debatt rundt #jegharopplevd-trenden. Utspillet på sosiale medier falt ikke i smak hos Sigrud Bonde Tusvik. Foto: Christian Roth Christensen/Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere stortingsrepresentant for FrP - Mette Hanekamhaug - tok et oppgjør med #jegharopplevd-trenden på sosiale medier lørdag kveld.

På sin Facebook-profil skriver Hanekamhaug følgende:

«Ja da, buhu, menn ser på kvinner som objekter. Jeg ser på menn som objekter også, skyt meg. Lurer virkelig på hva slags mennesker disse feministene henger med og er vant til, all den tid de ofte har en så grunnleggende forakt for hannkjønnet. Kanskje de bør ta et kritisk blikk på hvem de omgås med før de drar «alle svaner er hvite»-argumentet, skriver Hanekamphaug og lenker til en VG-sak om #jegharopplevd-trenden.

Utspillet får komiker og TV 2-profil Sigrid Bonde Tusvik til å reagere.

- Flau På sosiale medier legger ikke Tusvik skjul på hva hun mener:

«Jeg sier ikke mer ...», skriver Tusvik med et bilde av hele utspillet til Hanekamhaug. Tusviks innlegg har ført til en rekke reaksjoner blant hennes 65 000 følgere.

- Er oppriktig flau, skriver en person.

- Så pinlig, skriver en annen.

- Manglende respekt Overfor Nettavisen utdyper Hanekamhaug sitt synspunkt.

- Man må lære å ikke ta alt så bokstavelig. Det var for å sette det litt på spissen og generere en debatt. Jeg støtter fullt ut den kampanjen som pågår, og det tar jeg som en selvfølge at de fleste gjør. Jeg synes kampanjen er kjempebra - man skal ha fokus på trakassering og manglende respekt for mennesket, men det skal være for mennesket og ikke bare for kvinner. Jeg føler det bør belyses fra begge sidene, sier Hanekamhaug til Nettavisen.

Mette Hanekamhaug ble innvalgt på Stortinget fra Møre og Romsdal i perioden 2009-2013.

De siste to dagene har emneknaggen #jegharopplevd blitt brukt over 13 000 ganger på Twitter, og meldingene strømmer fortsatt inn. Initiativet kom fra det feministiske tidsskriftet Fett, som oppfordret folk til å dele sine historier om seksuell trakassering.

KRITISK: Sigrid Bonde Tusvik har gjengitt Hanekamhaugs innlegg og lagt til teksten: Jeg sier ikke mer... Skjermdump: Instagram
KRITISK: Sigrid Bonde Tusvik har gjengitt Hanekamhaugs innlegg og lagt til teksten: Jeg sier ikke mer... Skjermdump: Instagram Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!