MGP 2018

Reagerer på hemmelig MGP-jury: - Hvem er disse menneskene?

En internasjonal fagjury er med på å bestemme den norske MGP-vinneren. Men navnene deres blir først kjent etter finalen.

ÅRETS MGP-FINALISTER: Disse artistene skal knive om seieren i lørdagens MGP-finale i Oslo Spektrum. Foto: NTB Scanpix / Video: Ørjan Ryland / Reporter: Henriette Eilertsen / Klipp: Frida Andersen Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I fjor besluttet NRK at en internasjonal fagjury skal være med på å bestemme hvem som vinner den norske Melodi Grand Prix-finalen.

Det innebærer at stemmene til juryen veier like mye som sms-stemmene til det norske folk, i første runde av lørdagens finale.

  • Les mer om den nye stemmeordningen nederst i saken.

I den europeiske Eurovision-finalen benytter man seg også av en internasjonal fagjury, som i kombinasjon med sms-stemmer fra tv-seerne er med på å avgjøre hvem som vinner.

Ifølge Eurovision Song Contest-regelverket avsløres navnene til alle jurymedlemmene i god tid før konkurransen starter. Slik er det ikke i Norge.

- Vi offentliggjør den internasjonale juryen rett etter sending, opplyser MGP-general Stig Karlsen.

Det får flere til å reagere.

Frykter for tette bånd

- Jeg savner at det er mer transparens rundt hvem som sitter i den internasjonale juryen, sier Erland Bakke, som er manager for MGP-deltaker Ida Maria.

- Hvem er disse menneskene? Om navnene blir presentert i forkant av konkurransen, kan alle vurdere om det finnes upassende bindinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer