Reagerer på Odd-Magnus Williamsons 17. mai-tale: - Så platt, vulgært og dårlig at det blir respektløst

Komikeren holdt tale om Bjørnstjerne Bjørnson under nasjonaldagen i Oslo. Innholdet i talen fikk flere til å reagere. 

17. MAI-TALER: Komiker og skuespiller Odd-Magnus Williamson får kritikk for talen han holdt ved Bjørnstjerne Bjørnsons grav på 17. mai. Flere mener den var flåsete og for lite høytidelig. FOTO: Nina Hansen / Dagbladet 
17. MAI-TALER: Komiker og skuespiller Odd-Magnus Williamson får kritikk for talen han holdt ved Bjørnstjerne Bjørnsons grav på 17. mai. Flere mener den var flåsete og for lite høytidelig. FOTO: Nina Hansen / Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Taler og korsang ved gravene til blant andre dikterne Bjørnstjerne Bjørnson og Henrik Ibsen, er tradisjon på nasjonaldagen.

Men i år reagerte flere på talen komiker Odd-Magnus Williamson holdt ved graven til Bjørnstjerne Bjørnson, på Vår Frelsers gravlund i Oslo. De mente den var helt upassende for den høytidelige anledningen.

- Når innholdet er så platt, vulgært og dårlig, blir det respektløst, sier Gjermund Bjørklund, dirigent for Akademisk korforening, som sang ved graven.

I talen leste Williamson opp et dikt til Bjørnson, som han hadde skrevet selv. I diktet tok han blant annet for seg hvordan han trodde Bjørnson hadde feiret 17. mai i dag, og sa at han sikkert hadde stått «på en balkong. Med lollipop og grillpølse, og pikatchu-ballong», eller «råklina på handicaptoalettet med en PT fra Asker».

Les hele talen nederst i saken.

- Flåsete

- Talen var kort og innholdsløs, og ikke veldig morsom. Alt fra skuespillere til politikere har holdt taler ved bekransningen av Bjørnsons og Ibsens graver. Det har vært av varierende kvalitet, men alle har tilnærmet seg talen med høytidelighet og respekt, sier Bjørklund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer