Sigrid Sollund i «Dagsnytt 18»

Reagerer på personangrep

Programleder i «Dagsnytt 18», Sigrid Sollund, mener overdrevent negativ respons mot deltakelse i programmet gjør at færre vil stille til debatt.

REAGERER: Programleder i «Dagsnytt 18», Sigrid Sollund, mener tendenser til å møte ytringer med massiv kritikk gjør folk mindre villige til å stille til debatt. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
REAGERER: Programleder i «Dagsnytt 18», Sigrid Sollund, mener tendenser til å møte ytringer med massiv kritikk gjør folk mindre villige til å stille til debatt. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Spesielt betente saker oppleves som personlig for mange som ser på, og vi skjønner godt at folk kan bli sinte, opprørte og gir oss alle mulige reaksjoner, sier programleder i «Dagsnytt 18», Sigrid Sollund til Dagbladet.

Tirsdag skrev NRK-profilen på Twitter om hvordan hun tidvis opplever at overdreven kritikk kan påvirke villigheten til å delta i programmet.

Til Dagbladet sier Sollund at programmet har stor aksept for at folk kan reagere kritisk, spesielt innen temaer som kan føles veldig personlig.

Problemet oppstår, mener Sollund, når enkeltindivider frykter å bli utsatt for personangrep og liknende, og dermed kvier seg for å delta i samfunnsdebatten.

Forstår at folk reagerer

Sollund sier hun har jobbet som programleder i «Dagsnytt 18», med noen opphold, siden 2006.

Programmet, som har gått på radio siden 1990 og nå sendes på NRK1 på kveldstid, og er velkjent som et av Norges mest populære debatt- og nyhetsprogrammer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer