Carl I. Hagen:

Reagerer på «værmelding»: - Vås og spekulasjon

Tidligere FrP-leder Carl I. Hagen reagerer kraftig på at statskanalen og Meteorologisk institutt la fram scenarioer for hvordan været kan se ut i 2050. NRK og klimaforsker avviser kritikken.

KRITISERES: NRK kritiseres etter denne «værmeldingen» for 2050. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hadde dette vært sendt på NRK 1. april, så hadde alle skjønt at det var en spøk.

Ordene tilhører tidligere FrP-leder, og kommende stortingsrepresentant Carl I. Hagen. Bakgrunnen er at NRK mandag hadde en sak på sine nettsider der meteorolog Kristian Gislefoss meldte været slik det kan se ut i 2050.

I innslaget kunne seerne se ekstremvær i ulike varianter, med regn, lyn og torden i Nord- og Midt-Norge, og sol og over 30 grader i Sør-Norge. Scenarioet er basert på funn fra FNs klimapanel.

- Det er ikke sannsynlig at alt skjer på samme dag, men alt været som meldes, er realistisk, ifølge klimaforskerne, sa nyhetsanker Fredrik Solbu Jullumstrø.

I «værmeldingen» fortelles det at det har vært en tre uker lang hetebølge på Sørlandet og Østlandet, og skogbrannene herjer. Oslo, Stavanger og Bergen får henholdsvis 35, 29 og 31 grader og sol.

Nord-Norge og deler av Midt-Norge domineres av regn. Trondheim kan få 28 grader og kraftig regn, lyn og torden, lyder prognosen fra instituttet.

Klimaforsker ved Meteorologisk institutt, Hans Olav Hygen, står bak prognosene i samarbeid med statsmeteorolog Gislefoss, og påpeker at dette ikke er et spesifikt varsel, men basert på et scenario.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer