Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Reaksjonene var ikke preget så mye av stygge ord som av sjokk og overraskelse

Det kan være slutt for «Lilyhammer».

(Dagbladet): Du kan ha sett din siste «Lilyhammer»-episode.

Tre måneder etter at den siste sesongen hadde premiere foreligger det fortsatt ingen planer om å lage en fjerde sesong, og det brenner et blått lys for en fortsettelse på grunn av Netflix' reaksjon på NRKs nettpublisering av sesong 3, skriver Dagens Næringsliv i dag.

Den amerikanske strømmegiganten og den norske statskringkasteren spleiser på regninga for eskapadene i OL-byen.

Til gjengjeld får Netflix gjøre den tilgjengelig for resten av verden mens NRK har enerett på den det første halvåret i Norge. Ordningen har gjort Lilyhammer til den mest sette norske tv-serien i utlandet noensinne.

Netflix skal imidlertid ha steilet da NRK i høst byttet taktikk og la ut alle episodene på nett, istedet for å slippe dem ukesvis slik de har gjort tidligere.

- Det var et merkelig øyeblikk. Reaksjonene var ikke preget så mye av stygge ord som av sjokk og overraskelse, sier koprodusent og hovedrolleinnehaver Steven van Zandt til Dagens Næringsliv.

NRK har hele tiden vist til at de ikke har noen avtaler med Netflix, bare med produksjonsselskapet Rubicon, og at det ikke står noe i denne avtalen om at de ikke kan publisere alle episodene samtidig.

Rubicons avtale med Netflix går gjennom distribusjonsselskapet Red Arrow Entertainment. Det har ikke lyktes Dagbladet å få distribusjonsselskapet i tale i sakens anledning. Rubicon-sjef Pål Kruke Kristiansen vil ikke svare på Dagbladets spørsmål om det er dem som har vært for unøyaktige når de har formulert avtaleverket med partene.

- Denne saken er vi ferdige med for vår del, skriver han i en SMS til Dagbladet i dag.