Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Real Housewives of ISIS»-klippet som setter sinnene i kok

BBC opplever seerstorm.

SATIRE: Det stormer rundt BBC i sosiale medier etter at de lanserte sin nye serie «The Real Housewives of ISIS». Video: BBC Two via Facebook Vis mer

(Dagbladet): Det fråder i kommentarfeltene til britiske BBC2 etter det nye satiriske programmet «Revolting» hadde premiere torsdag kveld.

Det er sketsjen «Real Housewives of ISIS» som skaper furore hos britene. I sketsjen møter vi Afsana, Mel, Zaynab og Hadiya, fire vestlige kvinner som har reist til Syria for å bli «jihad-bruder» for IS.

Se videoen øverst i saken.

På samme måte som i eksempelvis «Hollywoodfruer» og «The Kardashians» snakker de fire kvinnene om livet sitt, om mennene sine og om mote.

Satiren oppfattes naturligvis som kontroversiell. Det er kjent at IS-soldater tar «bruder», og har kvinner og barn i fangenskap. De brukes også som en ren handelsvare. Noen har imidlertid reist til IS-kontrollerte områder frivillig, men svært mange er ofre.

I innslaget ser man blant annet at en kvinne viser fram en selvmordsvest «som om det var en ny kjole», og spør venninnene om hva de tenker om plagget. «Ahmed overrasket meg med den i går», sier hun før en annen «jihadbrud» dukker opp med den samme vesten, og utbryter, i en intervjusekvens, «kjerring, hun visste at jeg hadde den jakka».

Sketsjen sørger nå for massive reaksjoner på nett. Facebook-videoen har oppnådd 255 729 delinger og 63 000 kommentarer. Mange er illsinte, ifølge The Telegraph.

Lavmål, mener en seer, andre kritiserer BBC sterkt for å sende satiren. Kringkasteren har ikke svart på kritikken.

«Revolting» hadde premiere 3. januar på BBC2, og det er komikerne Jolyon Rubinstein og Heydon Prowse som står bak. De har tidligere vunnet en Bafta-pris for sitt satiriske komiprogram «The Revolution Will be Televised», og er viden kjent for sitt skråblikk på «rikets tilstand».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling