Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Real Ones

Herlig «tut-og-kjør» fra særegen bergenskvintett.

CD: Real Ones er et ekte produkt av bergensbølgen, styrt i havn av The Sensible Twins (Kato Ådland og HP Gundersen) i Gjøa studio. Men det skulle man ikke tro når bandets unorske, akustiske hybridmusikk toner ut fra høyttalerne. Real Ones mikser folkrock, country, pop og psykedelia som ingen andre, og den gode debuten «This Is Camping» følges opp av et lekende og enda bedre album.

De fleste låtene er signert David og Ivar Chelsom Vogt, og kvintetten trekker en linje fra 60-talls California-pop med søte Beach Boys- og The Mamas &Papas-harmonier via The Beatles (plata er selvfølgelig mastret i Abbey Road Studios!) og fram til i dag. Andrealbumet er mer helhetlig og strømlinjeformet enn debuten, og Real Ones er som band mer sikre på hvor de står og vil - i et særegent landskap der banjo, sitar og fele er like naturlige som gitar og trommer.