Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Real studie av seg selv

Norges eneste orgelbaserte jazzkvartett swinger seg videre på CD: I disse dager kommer The Real Thing ut med sin femte plate, «Pleasure Is An Attitude».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er oppsummeringen av hva vi har holdt på med disse åra, sier saksofonist Sigurd Køhn om den nye plata, som inneholder bare nye og egenkomponerte låter. Det er forskjellige former for jazzbasert musikk, fra 50-tallsinspirert stoff til dagens funk.

The Real Thing har eksistert siden 1992, og eneste forandring i besetningen skjedde for to år siden: da kom Torstein Ellingsen inn som trommeslager. Musikalsk sett har de spilt jazz, ofte sterkt inspirert av Jimmy Smith, og med tre solister: Køhn på sax, Staffan William-Olsson på gitar og Palle «Groove» Wagnberg på Hammond-orgel - en B3 som er nesten 40 år gammel.
- Musikken er bygd opp rundt orgelet, Palle spiller også bass på det. Men vi fordeler soliene, jeg har spilt så mange soli bygd på bluesskjemaet at jeg godt kan stå over noen låter, sier Staffan.

For tre år siden ga de ut storbandplata «A Perfect Match» sammen med Bohuslän Big Band, og på den nye har de imitert storbandsounden på tre kutt ved hjelp av tre messingblåsere.

De har merket at interessen for jazz har blitt større i løpet av årene de har holdt på.

- Vi lå litt i forkant, dagens bølge med acid jazz og sånt var i emning da. Og Bo Kaspers Orkester er en gruppe som har vært veldig viktig, mener musikerne, som har turnert både i Norge, Sverige og Danmark.

Hele Norges coronakart