Realistisk fred

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AFGHANISTAN: Politikk basert på ynskjetenking er ikkje ynskeleg politikk. På den eine sida i Afghanistan-debatten får idealistar på venstresida sterk kritikk. Hent soldatene hjem, ja vel, men realiteten er at det ikkje finst nokon snarveg til fred og demokratisk utvikling i Afghanistan. På den andre sida, er kritikaranes oppskrift for Afghanistan, ein variant av den politikken som er prøvd i Irak. Det er jo òg ei form for ynskjetenking.

Eg identifiserer meg sjølv med venstresida og er medlem av partiet SV. Likefullt meiner eg at delar av kritikken mot venstresida i Afghanistan-debatten er rett. Janne Haaland Matlary (Dagbladet 16/11) har kritisert SV for å oversjå at når Noreg sender soldatar som det er sannsynleg vil hamne i krigshandlingar, lar det seg berre forsvare med tryggingspolitiske grunnar. Dette poenget kan ikkje avfeiast som eit kristenkonservativt brøl, slik SVs dyktige, forsvarspolitiske talsmann Bjørn Jacobsen gjer. Vi er i Afghanistan primært av tryggingspolitiske grunnar, men vi gjer tryggingspolitikken sivilisert ved å følgje han opp med sivil og humanitær innsats.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer