Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Realistisk oralsex-scene førte til den strengeste aldersgrensen

- Du skal ikke straffes for å gjøre en god jobb, sier skuespilleren.

FOR HETT:  I filmen «Blue Valentine» går Ryan Gosling ned på Michelle Williams. Oralsex-scenen førte til høyeste aldersgrense i USA. Foto: AP Photo/The Weinstein Company/Scanpix
FOR HETT: I filmen «Blue Valentine» går Ryan Gosling ned på Michelle Williams. Oralsex-scenen førte til høyeste aldersgrense i USA. Foto: AP Photo/The Weinstein Company/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Man bør ikke bli straffet for å gjøre en god jobb. Sexen føltes ekte - scenen var ikke sexy eller «en sex-scene», og det var det som gjorde at vi fikk trøbbel, sier Ryan Gosling til UK Guardian.

Skuespilleren forteller om oralsex-scenen i filmen «Blue Valentine», hvor han «går ned på» motspiller Michelle Williams.

Strengeste sensurgrad Scenen ble for drøy for Motion Picture Assosiation of America (MPAA) - komiteen som bestemmer merking og aldersgrenser av amerikanske filmer.

De valgte derfor å merke filmen med NC-17, som er den strengeste sensurgrensen, og tilsvarer tidligere «X-rating». Det betyr at ingen under 17 år, heller ikke sammen med foreldre eller foresatte, har lov til å se filmen. 

- Vi ble rett og slett sjokkerte. Jeg mener vi har laget en meget respektfull film. Den utnytter ingen, og er ærlig og intim, skal Deres Cienfrance, filmens regissør, ha sagt til magasinet Indiewire om sensurvurderingen. Det skriver politiken.dk.

- Stolt av scenen Willimas, som får særbehandligen av Gosling i filmen, skal ha fått tilbud om å klippe bort scenen om hun syns den ble for upassende.

Skuespilleren var derimot godt fornøyd med innsatsen, og ønsket å bevare sexscenen.

- Jeg hadde aldri sett dette i en film før, og er stolt av at vi er de første. Klapp på skuldra til oss som lot dette skje, sier Williams til Reuters, som hoffingtonpost.com gjengir.

- Jeg fant absolutt ikke noe skandaløst eller ekkelt med scenen, sier skuespilleren.

Forandret aldersgrensen igjen MPAA mottok massive protester for den strenge merkingen, og bestemte seg dermed for å revurdere sensuren.

«Blue Valentine» sin aldersgrense ble derfor satt ned til R-rating, som er den nest strengeste sensurgraden. R står for «restricted», og gir 17-åringer med foreldre eller foresatte lov til å se filmen.

MPAA-merking er en nødvendighet for at filmer skal bli vist på offentlige kinoer i USA, og hvilken sensurgrad filmen får, vil dermed ha store konsekvenser for inntjeningen.

MPAA har tidligere fått kritikk for å være mildere med vold og blodige scener enn sexscener. Kanskje «Blue Valentine» nå vil endre tradisjonen.

BLE STRAFFET:  Skuespiller Ryan Gosling mener man ikke bør straffet med strengeste aldersgrense for å gjøre en god jobb. Foto: AP Photo/The Weinstein Company, Davi Russo / Scanpix
BLE STRAFFET: Skuespiller Ryan Gosling mener man ikke bør straffet med strengeste aldersgrense for å gjøre en god jobb. Foto: AP Photo/The Weinstein Company, Davi Russo / Scanpix Vis mer

Ifølge Filmweb kommer ikke «Blue Valentine» (2010) på kino i Norge.

Romanserykter Det har versert flere rykter om at det oppsto hete følelser mellom Gosling og Williams etter «Blue Valentine»-innspillingen.

Det avviser Gosling i The Guardian, samtidig som han forteller at forholdet i filmen ble så naturlig, at det var vanskelig å gå tilbake til virkeligheten når kamerane ble slått av.

- Vanligvis når man spiller inn film, må man forsøke å blokke ut lyskasterne og trailerne. Her måtte man i stedet minne seg selv om at vi laget film. Michelle og jeg syns det var vanskelig å gå ut av ekteskapsforholdet. Vi bygde dette slottet, og så måtte vi rive det ned igjen, sier Gosling.

Williams har blant annet spilt i filmen «Brokeback Mountain» (2005). For prestasjonen som Alma Del Mar ble hun belønnet med Oscar-nominasjon for beste kvinnelige birolle.

Under innspillingen innledet hun et forhold til motspiller Heath Ledger. Paret fikk en datter i oktober 2005. Tre år senere, 22. januar 2008, døde Ledger i sin leilighet i New York City.

STOLT: Skuespiller Michelle Williams har aldri tidligere sett en liknende sexscene som hun selv har med Ryan Gosling i «Blue Valentine». Det gjør henne stolt. Foto: AP Photo/Peter Kramer/Scanpix
STOLT: Skuespiller Michelle Williams har aldri tidligere sett en liknende sexscene som hun selv har med Ryan Gosling i «Blue Valentine». Det gjør henne stolt. Foto: AP Photo/Peter Kramer/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!