Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Reality- mystikk

Underholdende intrige med realitystjerner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BOK: Når en realitystjerne blir drept i lille Tanumshede, blir det travelt for politimannen Patrik Hedström.

Men han har også en mystisk bilulykke å etterforske i svenske Läckbergs fjerde krim.

«Fucking Tanum»

To av Läckbergs bøker har vært oversatt til norsk, det blir høyst sannsynligvis også denne, som jeg uten å blunke kan karakterisere som hennes mest underholdende. Det skyldes fullt og helt intrigen, som er den mest overbevisende hun har snekret sammen så langt.

Vi er fortsatt i Tanumshede, hvor den lille politistasjonen får mer enn nok å gjøre når den ultravulgære dokusåpen «Fucking Tanum» inntar småbyen. Seks egosentriske ungdommer skal settes på prøve, og serien skal bli en ubetinget fantastisk reklame for Tanumshede. Det mener i hvert fall rådmannen.

Fyllekjøring

Patrik Hedström, fortsatt den sentrale etterforskeren, er opptatt av en mistenkelig bilulykke. Alt tyder på en fatal fyllekjøring, noe som overrasker den omkomnes nærmeste. Ingen hadde noensinne sett henne drikke alkohol.

Men Patrik får ikke så god tid til å fortsette undersøkelsene, for helvete bryter løs når en av deltakerne i «Fucking Tanum» blir funnet drept i en søppelkasse. Hun hadde til overmål tatt kunstnernavnet Barbie, liksom for å understreke at hun var blond og hadde silikonpupper. Men uansett hadde de fem andre konkurrentene kranglet intenst med henne natta før.

Bryllupsplaner

«Olycksfågeln» er godt konstruert, og den har et stort, og jevnt over interessant, persongalleri. Jeg kan fortsatt styre meg for all den utenomkriminelle aktiviteten som foregår - det nært forestående bryllupet mellom Patrik og hans kjære Erica Falck tar vel mye plass.

Ericas rolle i bokas hovedintrige er dessuten ikke-eksisterende, hun er blitt heltids «hemmafru» og har antakelig utviklet seg annerledes enn hva Läckberg forestilte seg da hun begynte å skrive på serien.