Reality-deltakere beskutt av IS

- Jeg forsto ikke alvoret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): TV-serien med det provoserende navntet «Go Back To Where You Came From» har vært kontroversielt i opprinnelseslandet Australia, men nå sjokkerer historiene fra serien verden over.

En av deltagerne i den australske dokumentarserien forteller hvordan hun ble beskutt av IS, da hun ble tatt med til den syriske frontlinjen under filming av programmet.

- Aktiv krigssone - Da vi krysset grensen fra Irak til Syria, trodde jeg vi kanskje skulle besøke en flyktningleir nær grensen og møte noen familier, men vi kjørte i fire timer etter vi krysset grensen, og da gikk det opp for meg vi skulle til en aktiv krigssone, forteller hun.

- Vi opplevde mye mer enn vi regnet med, sier 25 år gamle Nicole til news.com.au.

Hun forteller videre om hvordan hun, de andre deltagerne og filmteamet ble tvunget til å løpe i skjul for å unngå en skuddveksling mellom soldater og IS-soldater.

Realityserien har som mål å provosere nasjonal debatt om Australias flyktningepolitikk, ved å sende australiere til de landene folk flykter fra.

Nicole, som tidligere har vært politisk engasjert i Australias flyktningpolitikk som representant for den lokale Frelsesarmeen, er én av seks deltagere i serien.

- Forsto ikke alvoret Under innspillingen av programmet har tre av de seks australske deltagerne blitt sendt til Syria, der de plutselig havnet midt i en krigssone. De ble tatt med til frontlinja der soldater kjemper mot IS. 

- Jeg forsto ikke alvoret i situasjonen vi befant oss i. Jeg skjønte at det var farlig, men jeg klarte ikke å forstå omfanget av det, sier Nicole og fortsetter:

- Vi måtte forflytte oss fordi de skøyt mot oss. Så besluttet vi som gruppe, dumt nok, at vi skulle kjøre nærmere. Da skjøt de mot oss igjen. Det var først noen dager senere jeg virkelig skjønte at vi kunne blitt drept.

Følg Dagbladet på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer