Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Real(ity) Madrid?

Norges nye realityserie: Fotballkamp mellom kjendiser og gamle fotballstjerner. Reality-guru Lasse Hallberg tror på fullt hus på Ullevaal Stadion om ett år.

-  I England gikk kampen for 50 000 tilskuere på St. James' Park. Hvorfor skulle ikke vi trekke 25 000 på Ullevaal? spør Hallberg, som gleder seg til spennende dueller:

-  Morten Abel mot eks-landslagskaptein Rune Bratseth. TV-nisse Timothy Dahle mot Åge Hareide. Aksel Hennie som hardtslående Myggen-kopi - mot Myggen. Mulighetene er uante, mener Hallberg, som også har hørt at komiker Harald Eia er en habil fotballspiller:

-  Han er velkommen bare han beholder shortsen på, og ikke flasher skrukken.

Robson matchvinner

Hallberg ville se om den engelske versjonen av «The Match» fungerte før han lanserte den norske. Han satt på tribunen da fotballstjernene vant 2-1 over kjendislaget søndag.

-  Bryan Robson scoret seiersmålet 30 sekunder før slutt, sier Hallberg oppglødd.

-  Fotballstjernene var fra 37 til 63 år. Eldstemann var Chelseas gamle målvakt Peter Bonetti. Paul «Gazza» Gascoigne var yngst. Trevor Francis, Gary Pallister, Chris Waddle, Viv Anderson og Ian Wright spilte. På kjendislaget var det mest standup-komikere, tv-kjendiser og såpestjerner, opplyser Hallberg.

To tidligere landslagssjefer - Graham Taylor og Sir Bobby Robson - ledet hvert sitt lag.

Drillo og Eggen

I Norge drømmer Lasse Hallberg om to store trenerprofiler - Nils Arne Eggen og Egil «Drillo» Olsen: -  Drillo kan lede fotballstjernene. Jeg tror ikke han ville taklet en røykende standup-komiker i garderoben på samme måte som Eggen.

Ifølge Hallberg støttes «The Match» av det internasjonale fotballforbundet, FIFA.

-  Seinere skal hver nasjons kjendislag ut i VM-kvalik. Så, i forbindelse med fotball-VM i Tyskland sommeren 2006, blir det «kjendis-VM» mellom de beste lagene.

Sender fra treningsleir

Men først, altså - «The Match»:

-  Vi følger kjendisene på tv fra de samles første gang, gjennom oppkjøringa, og til slutt lever vi med dem på lukket treningsleir. Før alt kulminerer med kamp mot de gamle fotballstjernene - på Ullevål.

Overskuddet går til veldedige formål.

-  Kriterier for å komme i kjendistroppen?

-  Kondisjon, fotballforståelse og kjendisfaktor.

-  Hvem er aktuelle kandidater, bortsett fra de du har nevnt?

-  Jeg er spent på om Davy Wathne har det mer i kjeften enn i beina. Fritjof Wilborn vet jeg er god. Det samme med et par av gutta i Kaizer's Orchestra, og Håvard Lilleheie.

-  Flere gamle fotballstjerner?

-  Tom Lund, Erik Thorstvedt, Odd Iversen, Harald Berg, Ola By Rise, Erik Soler, Trond Sollied....

REALITY-GURU: Lasse Hallberg vil tilby «Tha Match» til alle de store norske kanalene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media