Reality på bygda

Svensk krimsuksess om realitystjerner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Camilla Läckberg er et svensk krimfenomen - der har hun solgt en million eksemplarer av sine fire bøker. I Norge har hun ikke hatt det samme gjennombrudd, men med «Ulykkesfuglen» har hun skrevet sin mest underholdende historie om paret Patrik Hedström og Erica Falck.

Dokusåpe

Den store verden kommer til lille Tanumshede når realitysirkuset inntar byen. Det er dokusåpen «Fucking Tanum», og deltakerne er akkurat så idiotisk vulgære som man forventer. Men den nye ordføreren, en tidligere forsikringsdirektør fra Stockholm, er skråsikker på at reklameeffekten av serien virkelig vil sette Tanumshede på kartet. En uforklarlig bilulykke er derimot det som opptar politietterforsker Patrik Hedström mer enn realityhysteriet. En kvinne døde i noe som virker som fyllekjøring - hun hadde en promille på 6,1 - men alle hennes nærmeste kan sverge på at de aldri hadde sett henne drikke. Men kan ulykken være arrangert?

Død silikon-babe

Det spørsmålet må stå ubesvart en stund, for Patrik og hans medarbeidere med «Fucking Tanum»-gjengen når silikon-baben Barbie blir funnet i en søppelbil - død. Naturligvis får dette sensasjonelle drapet førsteprioritet, siden det er langt mer salgbart enn en døddrukken kvinne som muligens er sendt i døden. «Ulykkesfuglen» er uten tvil Camilla Läckbergs best konstruerte og mest underholdende kriminalintrige så langt, men det går an å styre seg for all den ikke-kriminelle hjemmekosen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer