Reality-tv fra helvete

Christopher Nielsen, samt en fargelegger og ni dialektkonsulenter har skapt en uimotståelig tegneseriebok.

MESTERVERK: Det mener vår anmelder om Christopher Nielsens siste tegneseriealbum.
MESTERVERK: Det mener vår anmelder om Christopher Nielsens siste tegneseriealbum. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEGNESERIE: Av og til er det ingenting annet som funker. Jeg kan selvfølgelig grave fram igjen gamle favoritter som «Downs Duck» og «Amputerte Klassikere», eller henfalle til et helt annet medium.

Men hvis tålmodigheten virkelig slår seg vrang, er det bare Christopher Nielsen som klarer å gjenreise troen min på tegneseriene.

Erketrønder Etter bunnsolide sidesprang til film og teater, en andreplass i Dagbladets stripekonkurranse og den gedigne samleboka «Mens vi venter på dommedag» (med gamle undergrunnsserier), er Norges seriemester i høst tilbake i det formatet han mestrer aller best, og det med sin lengste historie noensinne.

«Bygdegutar» byr på 190 fargestinne sider med det brautende følelsesmennesket Hold Brillan i hovedrollen. Erketrønderen med det labile lynnet er en mangeårig gjennomgangsfigur i Nielsen-universet, sist observert på storviltjakt i «Slipp Jimmy Fri». Nå får han for første gang boltre seg i eget album i en fordomsladd og forsonende historie som lodder hittil ukjente dybder av hans enkle trøndersjel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer