Realityrock og Jesus-pop

Før Øya-festivalen annonserte Turboneger at de ville ha med seg 100 realitykjendiser på scenen. I går holdt det med Big Brother- Carl Fredrik.

-  Her kommer det feteste bandet noensinne! ropte Carl Fredrik Schou Knudsen i mikrofonen før Turboneger entret Øya-scenen.

Før Øya-festivalen hadde Turboneger annonsert at de ikke ville stille opp uten hundre reality-kjendiser på gjestelista. Ikke uventet ville ikke festivalledelsen gå med på kravet. Men Carl Fredrik fikk være bandets konferansier.

-  Vi vil irritere Øya, mobbe dem litt for den selvhøytidelige indie-kulturen, sa Thomas Seltzer før han gikk på scenen.

Vekket av Turboneger

Seltzer mener Øya-festivalen frykter VIP-kulturen og backstage-fester, og skulle gjerne latt realitykjendisene røske litt i festivalledelsens prinsipper. I går var Seltzer mer enn fornøyd med å ha fått inn Carl Fredrik med VIP-pass:

-  Carl Fredrik er den moralske vinneren av Big Brother, og den kuleste i Big Brother noensinne. Han var rock-folkets kandidat.

-  Den eneste gangen Carl Fredrik spratt opp fra senga, var da de brukte Turboneger som vekkerklokke. Han hoppet og spilte luftgitar. Vi falt pladask, sier Hank.

Seltzer innrømmer glatt at han er stor fan av reality-serier: -  Jeg er nok den verste i bandet. Men jeg gikk ikke så langt som til å skaffe meg døgn-access. Da hadde vi måttet legge ned bandet. Det kunne fort blitt behov for en fire års lang avvenningspause i stil med Hanks heroinpause det.

GIKK PÅ VANNET: Kunstinstallasjonen "Under" er et samarbeid mellom Øyafestivalen og FN for å sette fokus på verdens fattigdom. Ideen er å vise att det umulige er mulig og derfor gikk The polyphonic Spree på vannet under åpningen av Øyafestivalen igår.
GIKK PÅ VANNET: Kunstinstallasjonen "Under" er et samarbeid mellom Øyafestivalen og FN for å sette fokus på verdens fattigdom. Ideen er å vise att det umulige er mulig og derfor gikk The polyphonic Spree på vannet under åpningen av Øyafestivalen igår. Vis mer

Ikke nervøs

Carl Fredrik er turbo-fan på sin hals, og hadde ikke helt tatt innover seg at han skulle fronte favorittbandet sitt foran 10 000 fans.

-  Jeg blir bare nervøs når jeg tenker på det. Jeg tar det bare som det kommer, sier Carl Fredrik.

Da Thomas insisterte på at årets Big Brother-sesong var tidenes beste, protesterte han høylytt.

-  Du kødder! Den var jo skikkelig kjedelig, mener Carl Fredrik.

Rundt Turboneger er det nok reality til å danke ut Big Brother.

-  Vi skulle gjerne laget eget realityshow. Det skulle hett Breaking the band! Men det er så mye sensur, og PFU og alt det der, at vi ville nok ikke sluppet til, spår Seltzer.

FOLKEHAV: Turboneger kastet ut falske penger til fansen i går kveld.
REGN OG ROCK: Øyafestivalen åpnet med sporadiske regnskyll og publikummere søkte tilflukt under ponchoer. Fra venstre Eistein Olsen (26), Elisabeth Melkevik (25), Anne Marit Madsen (26) og Tommy Warllentin (28)
MINI-HANK: Gjennom deler av konserten ble Hank Von Helvete skygget av en mini-utgave av seg selv, nemlig Vidar Letho. Ved siden av Hank Von Helvete, stråler Big Brother-kjendis Carl Fredrik Schou Knudsen. Til høyre Thomas Seltzer.
GRÅHÅRET: Vokalist/gitarist J. Mascis både så og hørtes ut som Neil Young på Øyafestivalen igår.