Realityshow skal gi «Twilight»-rolle

Tysk TV jakter på skuespillertalent.

(Dagbladet.no): Har du lyst til å spille i en av de neste «Twilight»-filmene? Det kan nok bli vanskelig. Men ei tysk jente kan få drømmen oppfylt i sommer.

Den tyske TV-kanalen RTL lover nemlig bort en vampyrrolle i premie til vinneren av en ny realityserie.

Vinner TV- og filmroller
«Mission Hollywood» heter den, og innspillingen begynte allerede i mars. Det skriver blant andre bransjebladet Variety. 12 tenåringsjenter konkurrerer om å bli den beste skuespilleren i serien.

Den tyske filmstjernen Til Schweiger er programleder for realityserien, mens størrelser som Carmen Electra, filmprodusent Erwin Stoff og Summit Entertainment-direktør Michael Schaefer stiller opp som gjestedommere. Dette ifølge Hollywood Reporter. Jentene skal bryne seg på scener fra filmer som «Dirty Dancing», «Misery» og «9 1/2 weeks».

I tillegg til en rolle i en av de neste «Twilight»-filmene, kan de vinne roller i RTLs sykehusserie «Doctor's Diary», den amerikanske TV-serien «Bones» og en ny musikkvideo fra Lady Gaga. Realityserien får premiere på RTL 8. juni.

Mest sette film i Tyskland
Men det er grunn til å tro at «Twilight»-rollen er den som henger høyest blant jentene. Den første «Twilight»-filmen, «Evighetens kyss», har spilt inn 21,4 millioner dollar i Tyskland, og er med det det landets mest innbringende film så langt i år.

Her i Norge ligger filmen på 9. plass på filmtoppen så langt i år, og har solgt 127 986 billetter.

Mandag lanseres filmen på DVD med et stort arrangement på Rockefeller, som ble utsolgt samme dag som billettene ble lagt ut. Og «Twilight»-feberen er nok ikke over med det første. Om to uker slippes bok nummer tre i serien, «Formørkelsen», på norsk.

Det er usikkert hvilken av de neste filmene i serien som får en tysk realitystjerne på rollelista. Film nummer to, «New Moon», får verdenspremiere i november i år. Film nummer tre, «Eclipse», begynner innspillingen omkring nyttår.