BELIEBER: 12 år gamle Rebeca Dalheim fra Grimstad skulle på Justin Bieber-konsert, men ble skuffet da det viste seg at billettselgeren var en svindler. Foto: TV 2 hjelper deg / Mastiff AS
BELIEBER: 12 år gamle Rebeca Dalheim fra Grimstad skulle på Justin Bieber-konsert, men ble skuffet da det viste seg at billettselgeren var en svindler. Foto: TV 2 hjelper deg / Mastiff ASVis mer

Rebeca (12) trodde hun skulle få se Justin Bieber

Men billettselgeren var en svindler. - Jeg ble veldig lei meg da mamma sa at vi var lurt, sier hun.

(Dagbladet): - Jeg ble så glad og overraska da mamma sa at hun hadde kjøpt billetter. Det er drømmen å dra på Justin Bieber-konsert. Jeg åpna hvert eneste brev som lå i postkassa, men det var ingen billett der.

Det sier 12 år gamle Rebeca Dalheim fra Grimstad. Hennes drøm er å oppleve sitt store idol på scenen.

Det kunne blitt virkelighet når Bieber kommer til Norge i april neste år for å holde to konserter. Men som «TV 2 hjelper deg» viser i kveldens program, ble drømmen ble knust av en falsk billettselger på Finn.no.

Mannen satt ikke på de billetter til de utsolgte konsertene - slik han hevdet.

Tråkka i salaten - Det begynte i Oslo den 30. mai i år, da Justin Bieber holdt konsert ved Operaen. Vi var i Oslo og på området, men jeg turte ikke slippe barna helt fram - det var rett og slett farlig. Så Rebeca fikk sett ham på storskjerm. Hun ville jo så gjerne se ham live, sier den unge Bieber-tilhengerens mor Nina Dalheim.

Da billettene til neste års to konsertene i Telenor Arena ble lagt ut for salg, ble de utsolgt på 40 minutter.

- Da var vi i Spania. Nettsidene der vi skulle kjøpe billetter brøt sammen, og da vi kom gjennom på telefon var det utsolgt, sier Nina.

- Det var da jeg tråkka i salaten, for å si det sånn. Jeg leita på Finn.no etter billetter og kom over fire stykker til en samlet pris på 6000 kroner. Det var såkalte Diamond Circle-billetter, altså så tett på Justin Bieber som det var mulig å komme. Jeg var jo litt skeptisk til å kjøpe via denne sida, men selgeren sendte meg en kopi av bankkortet sitt for å berolige meg. Jeg stolte på ham og betalte på forskudd, forteller hun.

Stusselig Rebecca, som har vært fan i over ett år, sprang til postkassen hver eneste dag etter billettkjøpet, men billettene dukka aldri opp - og selgeren var som sunket i jorda.

SINT: - Det er så stusselig å gjøre noe slikt mot små jenter, sier Rebecas mor Nina. Foto: TV 2 hjelper deg / Mastiff AS
SINT: - Det er så stusselig å gjøre noe slikt mot små jenter, sier Rebecas mor Nina. Foto: TV 2 hjelper deg / Mastiff AS Vis mer

- Jeg ble veldig lei meg da mamma sa at vi var lurt. Jeg hadde gleda meg hver eneste dag. Jeg skjønner ikke at noen gidder å gjøre slik som dette, sier 12-åringen.

Moren er rasende.

- Jeg ble så sinna. Det er så stusselig å gjøre noe slikt som dette mot små jenter. Jeg skjønner ikke at noen kan få seg til å drive med dette, sier Nina.

«TV 2 hjelper deg» har forsøkt å komme i kontakt med den falske billettselgeren, uten hell. Også Dagbladet har sendt mail til mannen i dag, uten å få svar.

Stereoanlegg og sykkelritt I september i fjor ble mannen dømt til ubetinget fengsel for en rekke svindler på Finn.no. Ifølge dommen har han mottatt betaling for datamaskiner, stereo- og hjemmekinoanlegg, telefonabonnementer, utleie av bolig, samt billetter til landslagskamper i fotball, terrengsykkelritt og Rihanna-konsert i Bergen. Uten å levere noe av det.

Ifølge TV 2 har Finn.no forsøkt å hindre mannen i å legge ut nye annonser på nettstedet, uten å lykkes. Han opererer angivelig med stadig nye e-postadresser og får andre til å legge ut annonser for seg.

Forholdet er nå anmeldt til både politiet og forbrukerombudet.

BIEBERMANIA: På grunn av det enorme påtrykket kom Rebeca aldri på nært hold av Justin Bieber da han gjestet Oslo i mai. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
BIEBERMANIA: På grunn av det enorme påtrykket kom Rebeca aldri på nært hold av Justin Bieber da han gjestet Oslo i mai. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

Allerede før Justin Bieber-billettene ble lagt ut til salg, fristet forskjellige nettsteder med billetter - mot et heftig påslag på prisen. Da gikk arrangøren Atomic Soul ut og ba folk bare stole på det offisielle salgsstedet.

Reportasjen med Rebeca Dalheim ser du på «TV 2 hjelper deg» i kveld klokka 20.30.

POPULÆR: Men Justin Biebers popularitet utnyttes av kyniske billettsvindlere. Foto: Stella Pictures
POPULÆR: Men Justin Biebers popularitet utnyttes av kyniske billettsvindlere. Foto: Stella Pictures Vis mer