Rebusløp i Roma

Det syndes grovt og ettertrykkelig i «Engler og demoner», men ikke mot høyere makter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||

FILM: Nederst på lerretet tikker på typisk thrillervis inn følgende tekst: «Vatican City, 19:59». Like etter ringer de gamle kirkeklokkene taktfast åtte slag på lydsporet. Og i tilfelle det skulle være en sjel i salen som er dobbelt enfoldig, trer den samvittighetsfulle og sympatiske hovedpersonen Robert Landgon støttende til. «Eight o?clock!», sier han forferdet.

En overdrivelse? På ingen måte. «Engler og demoner» er en slik film som til tross for en i utgangspunktet ganske komplisert intrige, framstår som et stjerneeksempel på «Film for dummies».

Dommedagsvåpen «Engler & Demoner» handler om den eldgamle konflikten mellom vitenskap og religion, mellom nytenkning og tradisjon. I CERN i Sveits har en gruppe forskere lykkes i å samle opp rikelig mengder antimaterie — det reneste dommedagsvåpen, skal vi tro filmen — som blir stjålet. Like etter blir en gruppe kardinaler kidnappet og truet drept på slaget hver time fram til midnatt da hovedattraksjonen kommer: Antimaterien kommer i kontakt med materie og «Vatikanet vil bli oppslukt av lys». Den gamle, ugudelige organisasjonen Illuminati står angivelig bak. Men for å gjøre det hele mer spennende, har de sendt en melding til Sveitsergarden, pavestatens egen politistyrke, i gåteform. En rebusjakt innom flere av den evige stads turistattraksjoner følger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer