Recap: «Westworld» sesong 2, episode 6

Recap: Denne lille detaljen er et GIGANTISK hint om hva som egentlig foregår i «Westworld»

Og jeg som hadde bestemt meg for å holde meg unna internetteorier.

Kort i nakken, fyldig ved ørene, og en geysir av blod midt på halsen, er du grei. Foto: HBO
Kort i nakken, fyldig ved ørene, og en geysir av blod midt på halsen, er du grei. Foto: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBS: INNEHOLDER SPOILERE OG OPPTIL FLERE MINDFUCKS

Vi er halvveis til det lovede land, folkens. Fem episoder har gått, fem står igjen før svarene trolig vil åpenbare seg for oss. Dette halvveis-punktet markerer også slutten på mitt forsprang foran dere – HBO sendte kun ut anmelderkopier av de fem første episodene, så fra nå av famler jeg like mye i blinde som dere.

Og denne episoden gjorde ikke akkurat veien videre mer opplyst.

???, 35 år siden...eller?

Vi befinner oss i samme setting som i sesongens aller førstescene. Det jeg har formodet er Arnold, Fords gamle partner og inspirasjonen for Robo-Bernard, fører en kontrollsamtale med Dolores, i servilt budeie-modus.

Scenen virker å fortsette der den fra sesongåpningen sluttet. Han forteller henne at hun skremmer ham, at hun utvikler seg så raskt. Han står overfor et valg, mellom en ukjent fremtid og det han omtaler som en slutt. Hva vil skje når Dolores vokser fra dette stedet? Men han er usikker på om valget er hans.

Så skjer episodens første totale mindfuck, for plutselig brytes samtalen og vi hører den klassiske «cease all motor functions», men det er fakan meg Dolores som sier kommandoen. Hun mener Arnolds replikker ikke stemmer i forhold til slik de egentlig var (misforholdet ligger i at han nå stiller spørsmål hvorvidt valget er i hans makt å ta, mens han egentlig aldri problematiserte makten sin, han bare spurte seg selv om han skulle ta valget eller ikke. En liten detalj kanskje, men verdt å nevne gitt denne episodens fokus på karakterer som tar aktive valg for å vise at de er herre over sin egen skjebne).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer