Heimebane episode seks

Recap: Derfor er ukas Heimebane-episode pensum for alle som lurer på hva #metoo handler om

Belyser problematikken fra imponerende mange vinkler.

FOTBALLDRAMA: "Heimebane" handler om et lag og en kvinnelig trener som forsøker å bevise at de hører hjemme i Eliteserien. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter fem gode «Heimebane»-episoder, kom den som etter min mening er seriens aller beste. «Ingen kommentar», som den er titulert, fokuserer på konsekvensene av hendelsen i forrige episode, da Ålesund-treneren stakk hånda i skrittet på Helena. Han ville provosere henne til å gjøre noe dumt. Og han lyktes.

Ane Dahl Torp om episoden: - Hadde aldri sett dette behandlet i fiksjonen før

Det skjedde ikke så mye med en gang. Hun dyttet ham så han falt, og hun ble sendt på tribunen som straff. Men hun fortalte ingen hva som egentlig hadde skjedd, og hun tok ham sågar i hånda og takket for kampen etterpå. Etterspillet har «Heimebane» spart til denne uka, og resultatet er en episode som belyser #metoo-problematikken fra imponerende mange vinkler. Ikke bare de mest åpenbare. Alle parter kan bli litt klokere av denne historien.

  • NB: Dette er en recap, altså en gjennomgang og analyse av ukas «Heimebane»-episode. Hvis du ikke har sett den ennå, kan det hende du bør klikke deg ut nå, og heller komme tilbake seinere. Eller du kan lese forrige ukes recap her.

Vanskelig å tro på

Det starter hos Fotballforbundet, der tre pent kledde menn diskuterer hvor mange kamper karantene Helena skal få for at hun dyttet motstanderlagets trener så han falt over ende. Det var «voldelig oppførsel», og hun kan jo ikke forskjellsbehandles bare fordi hun er kvinne og svakere enn ham. Tvert imot - og «hvis det hadde vært Rekdal, ville han fått fire». Så fire kamper blir det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer