«Heimebane» episode ni

Recap: «Heimebane»-episoden både trenere og fotballpappaer bør ta lærdom av

Og dessuten: Ikke kødd med dama vår!

IKKE SLIK: Vargs supertalent, 18-årige Adrian (Axel Bøyum), blir sviktet av flere i ukas episode av fotballdramaserien. Foto: NRK
IKKE SLIK: Vargs supertalent, 18-årige Adrian (Axel Bøyum), blir sviktet av flere i ukas episode av fotballdramaserien. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Episode ni i en tiepisoders dramafortelling er ofte noe helt spesielt. Bare se på de mest minneverdige øyeblikkene i «Game of Thrones»: «The Red Wedding», «The Battle of Bastards», «Battle of the Blackwater», «Battle of Castle Black», og ikke minst halshoggingen av en viss person i sesong én. Verdens største tv-serie har en tydelig hang til å legge skjebnetunge slag til nest siste episode.

«Heimebane»-skaper Johan Fasting, som selv har stått for manus denne uka, har åpenbart lært av dem. For i «Over streken» handler det om en real skjebnekamp for Helena og gutta hennes.

En kamp som kan avgjøre framtida for flere av dem. Mange blir presset opp i et hjørne denne uka, og ikke alle takler det like bra. Episoden er full av grove svik og brutte løfter, men noen overrasker positivt - enkelte såpass mye at jeg begynner å grine hver gang jeg ser scenen.

  • NB: Dette er en recap, altså en gjennomgang og analyse av ukas episode. Har du ennå ikke sett den, bør du gjøre det først og komme tilbake etterpå, ellers risikerer vi å ødelegge mye av moroa for deg. Men les gjerne forrige ukes recap, som du finner her:

Riktige forventninger

Episodetittelen «Over streken» kan spille på flere ting: Noen som går over streken rent metaforisk, eller fysisk, som i en offsidesituasjon. Eller det kan handle om streken skiller nedrykk fra de «trygge» plassene på eliteserietabellen. Det er der vi er når episoden starter: Hele sesongen har målet til Helena og Varg vært å holde dem over den streken. Nå, etter et surt tap mot Tromsø på Alfheim stadion, ligger de under.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer