Recap: The Handmaid's Tale, sesong 2, episode 5

Recap: Når damene får en flik av makt, så tramper de på hverandre

Håp og pessimisme om hverandre i ukas «The Handmaid's Tale».

KNEKT ELLER KAMPKLAR? Hvordan står det egentlig til med Junes sinnstilstand? I ukas episode får vi svar. Foto: HBO
KNEKT ELLER KAMPKLAR? Hvordan står det egentlig til med Junes sinnstilstand? I ukas episode får vi svar. Foto: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan blir forholdet mellom de svakeste i et undertrykkende samfunn? I «The Handmaid's Tale» er svaret nokså nedslående, særlig i denne sesongen. Riktignok viser serien at de som lider mest, gjør det i fellesskap. De utvikler et samhold og støtter hverandre som best de kan, selv når samholdet utgjør en risiko for dem. Men gi dem en sjanse til opprykk eller en flik av makt, og de tramper på hverandre for å komme seg opp stigen.

«Kvinner er kvinner verst» ulmer i bakhodet i mange av scenene denne sesongen, og selv om «The Handmaid's Tale» er en klart feministisk serie, er det ikke noe entydig positivt bilde av kvinner og negativt bilde av menn som tegnes. Godt er det, kanskje, noe annet hadde vel ikke vært helt troverdig. Men noen av handlingstrådene er ganske så pessimistiske i sitt menneskesyn.

Skjønt, i ukas episode er det også mye håp. Og etter å ha vært innom skam, skyld, hekseri og skjærsild, er det et noe lysere, men vel så religiøst tema som står i fokus denne uka. Gjennom ulike scener som tydelig kommenterer hverandre, stiller serien et evig aktuelt spørsmål: Hva er kjærlighet? Eller kanskje heller - hva er det ikke?

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer