Heimebane episode 8

Recap: Når Heimebane først kommenterer hudfarge, gjøres det på en ålreit måte

Ukas episode handler om å knytte bånd.

SÅ NÆRE: Varg møter Vålerenga i cupen i ukas episode, og kampen skal avgjøres på straffe. Foto: NRK
SÅ NÆRE: Varg møter Vålerenga i cupen i ukas episode, og kampen skal avgjøres på straffe. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Episode åtte i en serie på ti er ofte en rolig affære, der det mest av alt handler om å legge ballen til rette for klimakset som kommer i de to avsluttende episodene.

Så også i «Heimebane», selv om det er mange små spenningstopper i «Straffeskyttarane». Det er en fortellerteknisk annerledesepisode, elegant sammensatt av fem små novellehistorier som til sammen utgjør et viktig kapittel i den store fortellingen. Her får vi løsningen på et av seriens store mysterier, en mindre handlingstråd når sitt klimaks, og vi blir langt bedre kjent med flere av spillerne på laget (samt en sportslig leder) - ikke så dumt, etter at han som var favoritten til mange meldte overgang til erkefienden i forrige episode.

Dette er også den første episoden som lar karakterene kommentere hverandres etniske opphav. Noe av det jeg har likt så godt med serien, er at den har minoritetsskuespillere i flere roller, uten å gjøre noe nummer ut av det. De har ikke fått «minoritetsroller», for historiens del kunne rollene like gjerne vært besatt av hvite skuespillere. Til nå, iallfall. Men når det først skal kommenteres, gjøres det på intelligent og ålreit vis, etter hva jeg kan bedømme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer