Recap: «Skam» vet virkelig å stramme skrustikken rundt våre hjerter

«Skam» episode 9. Verdens verste fylleangst.

FYLLEANGST: Noora har verdens verste fylleangst i siste episode av NRK-serien «Skam». Foto: NRK
FYLLEANGST: Noora har verdens verste fylleangst i siste episode av NRK-serien «Skam». Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ADVARSEL: SPOILERI forrige episode: Noora angret på at hun slo opp med William, men traff på storebroren hans og ramlet ned i et sort hull.

I denne episoden: Fylleangsten fra helvete, og Sana glemmer å følge sine egne råd.

LØRDAG 9:04Nora våkner naken i fremmed seng. Gårsdagen fortoner seg som et sort hull, som ligger og lurer i bakhodet hennes i form av en uskarp, men tilsynelatende gjenkjennelig pannelugg. Hun snur seg og oppdager at det ikke er William, men storebroren, Nikolai, hun ligger i senga med, i tillegg til Mari, den blonde jenta hun kjente igjen på festen.

Jeg tror jeg aldri har sett et mer fortapt fjes enn det Noora har akkurat nå. Hun hiver på seg klærne, og ute på gata oppdager hun at hun har fått en melding fra William. Han er på russetreff, så at hun hadde ringt, og savner henne. Og han sier han elsker henne. Noora responderer, som seg hør og bør, med å spy.

SØNDAG 15:36Halvannet døgn seinere, og den totale fylleangsten vedvarer. Nå sitter hun i senga og googler. Tegn på alkoholforgiftning. På at man har blitt dopet ned. Fysiske tegn på at man har hatt sex. På at man har blitt voldtatt. Hun screener Williams anrop og sender i stedet en melding til Nikolai. «Hva skjedde på fredag? Jeg blækka ut». For første gang får jeg lyst til å rope til Noora gjennom skjermen. Ikke server Niko den gavepakken der! Nå vet han at han har ryggen fri, at samme hva han gjorde mot henne den natta, så kan han skylde på fylla.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer