Heimebane episode 7

Recap: Ukas «Heimebane» med sesongens vondeste øyeblikk, og det søteste

Går «Skam» i næringa.

SVART HULL: Camilla har sluttet på restauranten, og alt hun tenkte om framtida har blitt til et svart hull. Foto: NRK
SVART HULL: Camilla har sluttet på restauranten, og alt hun tenkte om framtida har blitt til et svart hull. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Der forrige ukes «Heimebane»-episode belyste metoo-debatten fra imponerende mange vinkler, er det et annet aktuelt tema som står for tur i episode sju.

Denne uka handler det om prestasjonsangst og selvbilder med riper i. Om når det er viktig at du tror på deg selv, og når det kan være vel så greit å høre på noen andre.

Deler av episoden går «Skam» i næringa, med sin fine tematisering av angst, blandet med bankende tenåringshjerter og skakk livsvisdom, og det som må være seriens søteste øyeblikk. Men det er de voksne som står for seriens tristeste - og kanskje mest kontroversielle - også i denne episoden.

  • NB: Ikke les videre hvis du ennå ikke har sett ukas episode, som har tittelen «Deadline day». Dette er en recap, det vil si en gjennomgang og analyse av episoden. Se den først, og les gjerne forrige ukes recap, som du finner her.

Dilemma før deadline

Det handler mer om fotball denne uka. Men som vanlig er fotballen et påskudd til å ta opp temaer som angår flere enn sportsidiotene.

Etter at Michael ble skadet i femte episode, har Varg manglet en spiss. På nærmest mirakuløst vis har de klart å lokke et afrikansk supertalent, Mario, til Ulsteinvik. Nå står han i klubbhuset, klar til å signere. Men Espen får en kjip telefon: Spilleren de skulle selge til Tromsø for å finansiere kjøpet, har fått koldbrann i foten på grunn av en inngrodd tå, og avtalen er avblåst. Overgangsvinduet stenger om to og en halv time, og Espen og Helena har tre alternativer: Droppe spisskjøpet (det vil gjøre det nærmest umulig for laget å holde seg i eliteserien, med mindre Michael blir friskmeldt på rekordtid). Tigge mer penger av hovedsponsor Tangsrud (han har vært sur i det siste, noe Helena bare blåser av, men det burde hun kanskje ikke gjort). Eller selge en annen spiller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer