Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Suveren singer-songwriter fra Belfast:

«Reckless Heart» - en irsk kultmusikers svanesang

Wandrups utvalgte: Siste plate fra Bap Kennedy (1962-2016).

PÅ SCENEN: Bap Kennedy og kona Brenda under en konsert i Nederland.
PÅ SCENEN: Bap Kennedy og kona Brenda under en konsert i Nederland. Vis mer

CD: 1. november i fjor stanset hjertet til den irske sangeren og låtskriveren Bap Kennedy. Han ble 54 år. Han hadde kjempet mot kreften i et halvt år. En måned etter at han døde kom det siste i rekken av flotte album gjennom en karriere som varte i over tredve år, «Reckless Heart».

Plata er et nydelig farvel fra denne flotte låtskriveren, full av intimitet og melodisk glede. Kennedy skrev sanger i grenselandet mellom ballade, country, puprock, honky tonk; en stil full av innfytelse fra moderne trubadurtradisjoner og musikalsk fortellerkunst. Fra åpningen med den rødglødende «Nothing Can Stand in the Way of Love» og den vakre «Good as Gold» til avslutningen med «The Universe and Me» og «It’s Not Me It’s You» - dette albumet er en siste gave fra en raus sanger.

DEN SISTE PLATA: "Reckless Heart".
DEN SISTE PLATA: "Reckless Heart". Vis mer

Bap Kennedy ble født i Belfast i 1962. Han begynte å spille i et punkband på klubber i Belfast som 16-åring. I 1983 opptrådte han på TV med bandet 10 past 7. I 1987 startet han gruppa Energy Orchard, som utga fem album og ble legendariske i Londons livemiljø.

Steve Earle var dypt imponert over Kennedy og tilbød seg å produsere Baps første soloalbum, «Domestic Blues». Seinere har han også jobbet sammen med Van Morrison, Shane Magowan og Mark Knopfler. Lytt til «The Sailor’s Revenge» (2005), «The Big Picture» (2012) og «Let’s Start Again» (2014). Plata «Lonely Street» (2000) er tilegnet heltene Elvis Presley og Hank Williams, som Bap kalte «the hillbilly Shakespeare». The rest is silence.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media