«Rectify»-stjernas råd til «Frikjent»-gjengen: - Viktig å gjøre andre ting

Amerikansk kritikeryndling.

VIRKELIGHETSNÆRT: Abigail Spencer fra «Rectify» kjenner godt igjen i seriens fremstilling av livet som motstrøms familie i en sørstatssmåby fra sin egen oppvekst. - Alle gikk i kirka og hadde gode verdier. Jeg kom fra en familie som var profesjonelle surfere, reiste til California og tedde seg ikke på klassisk sørstatsvis. Foto: James Minchin III
VIRKELIGHETSNÆRT: Abigail Spencer fra «Rectify» kjenner godt igjen i seriens fremstilling av livet som motstrøms familie i en sørstatssmåby fra sin egen oppvekst. - Alle gikk i kirka og hadde gode verdier. Jeg kom fra en familie som var profesjonelle surfere, reiste til California og tedde seg ikke på klassisk sørstatsvis. Foto: James Minchin III Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Året var 2013. Tv-dramaet «Rectify» hadde premiere, og seriens hovedroller Aden Young og Abigail Spencer hadde funnet veien til en kinosal på Sundance-festivalen som viste hele førstesesongen i én jafs.

- Etter sjette episode grein alle, forteller Spencer til Dagbladet.

- Jeg gikk på do fordi jeg grein så mye. Det var seks andre damer der. Alle klemte hverandre.

Siden premieren i 2013 har serien, som går på Viasat Crime her til lands, vært en kritikerrost dramayndling med både ambivalent fortellerteknikk, strålende skuespill og filmatisk foto.

Og en handling til forveksling lik vår hjemlige «Frikjent».

For, her følger vi drapsdømte Daniel Holden (Young) som slipper ut av fengsel og returnerer til mistenksomme blikk i hjembygda etter nesten 20 år når nye bevis viser at han kanskje ikke drepte ungdomskjæresten likevel.

- Det verst tenkelige Likhetene sitter nok mest på overflaten. Der Aksel kun har sittet et år, har Daniel sittet på dødscelle i nesten tjue og sliter med å tilpasse seg livet utenfor murene.

Og der Aksel virkelig er frikjent, er saken til Daniel langt fra over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.