Red Hot Chili Peppers

Chiliene holder fremdeles koken.

Red Hot Chili Peppers er ute med oppfølgeren til kanonsuksessen «Californication», og det er slett ikke umulig at de gjentar bedriften. Ingen er overrasket over at førstesingelen «By the Way» er blitt en radiohit; den følger den fengende Chili-oppskriften til punkt og prikke. Den poppete «The Zephyr Song» og den ska-inspirerte «On Mercury» burde også ha ei framtid på radioen.

Med «Throw Away Your Television» får LA-bandet servert ungdommen et realt Adbuster-budskap, og den søte spanskinspirerte 50-tallslåta (!) «Cabron» viser tydelig at bandet ikke er blitt selvhøytidelige siden sist. RHCP har som vanlig gjort plass til balladene. Klart best av dem er «Tear» , med et komp som øyeblikksvis likner Men At Works «Down Under», mens «I Could Die for You» mest høres ut som en cover fra forrige skive.

Det er over ti år siden den legendariske «Blood Sugar Sex Magik» gjorde vokalist Anthony Kiedis, gitarist John Frusciante, trommis Chad Smith og bassist Flea til verdensstjerner, og ikke få band har latt seg inspirere. RHCP må nok ta på seg litt av skylda for de fargerike funk/pønk/numetal-artistene som har herjet på MTV i lange tider. Men selv om bandet er blitt musikalsk snillere med åra, sørger de mange sterke melodiene for at gruppa fremdeles befinner seg milevis over disse tenåringene.