Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Red Kelly - en av flere western-helter med fransk som morsmål

Wandrups utvalgte: Red Kelly oppsto for å konkurrere med den populære Blueberry.

SKUMMEL HERRE: Russ Dobbs på coveret til originalutgaven av "Menneskejakten". I bakgrunnen hans rødhårete plageånd.
SKUMMEL HERRE: Russ Dobbs på coveret til originalutgaven av "Menneskejakten". I bakgrunnen hans rødhårete plageånd. Vis mer
ÅRETS FØRSTE "Tempo" har en belgisk western som hovedoppslag.
ÅRETS FØRSTE "Tempo" har en belgisk western som hovedoppslag. Vis mer

TEGNESERIE: Suksessen med å utgi seriene fra 1970-tallets fargerike Tempo fortsetter. Nå kommer antologi 18 , med serien «Menneskejakten» fra 1975 som oppslag.

Serien om den rødhårete Kelly har vært med i fire av de tidligere bøkene. Denne gangen pryder hans svorne fiende Russ Dobbs det dynamiske coveret, og magasinet inneholder en seks sider lang bakgrunnsartikkel om den populære helten. Forbilledlig, både i innhold og lay out.

«Red Kelly» er skrevet av Greg, som var redaktør for den berømte Tintin-magasinet og tegnet av Hermann Huppen. Begge de to sentrale tegneseriekunstnerne blir grundig omtalt i artikkelen, som også viser historiske utgivelser.

De to belgierne står også bak Bernhard Prince, som er en hyppig gjest i Tempo. Dessuten er Hermann kjent for den postapokalyptiske serien «Jeremiah». Red Kelly så dagens lys i 1969 - som svar på den meget populære Blueberry i det konkurrerende magasinet Pilote. Foruten Tempo, kom to egne hefter med Red Kelly ut i Norge i 1980/1981.

DEN OMSTRIDTE sluttscenen.
DEN OMSTRIDTE sluttscenen. Vis mer

Kelly jobber på ranchen 666, for den kvinnelige eieren Winnie, også kalt Comanche. Han er cowboy, men også rask i avtrekket. Her tar han opp jakten på en kynisk revolvermann. Avslutningen på historien ble kontroversiell da den kom. Les selv, så skjønner du kanskje hvorfor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling