Red Kelly - en av flere western-helter med fransk som morsmål

Wandrups utvalgte: Red Kelly oppsto for å konkurrere med den populære Blueberry.

SKUMMEL HERRE: Russ Dobbs på coveret til originalutgaven av "Menneskejakten". I bakgrunnen hans rødhårete plageånd.
SKUMMEL HERRE: Russ Dobbs på coveret til originalutgaven av "Menneskejakten". I bakgrunnen hans rødhårete plageånd.Vis mer
ÅRETS FØRSTE "Tempo" har en belgisk western som hovedoppslag.
ÅRETS FØRSTE "Tempo" har en belgisk western som hovedoppslag. Vis mer

TEGNESERIE: Suksessen med å utgi seriene fra 1970-tallets fargerike Tempo fortsetter. Nå kommer antologi 18 , med serien «Menneskejakten» fra 1975 som oppslag.

Serien om den rødhårete Kelly har vært med i fire av de tidligere bøkene. Denne gangen pryder hans svorne fiende Russ Dobbs det dynamiske coveret, og magasinet inneholder en seks sider lang bakgrunnsartikkel om den populære helten. Forbilledlig, både i innhold og lay out.

«Red Kelly» er skrevet av Greg, som var redaktør for den berømte Tintin-magasinet og tegnet av Hermann Huppen. Begge de to sentrale tegneseriekunstnerne blir grundig omtalt i artikkelen, som også viser historiske utgivelser.

De to belgierne står også bak Bernhard Prince, som er en hyppig gjest i Tempo. Dessuten er Hermann kjent for den postapokalyptiske serien «Jeremiah». Red Kelly så dagens lys i 1969 - som svar på den meget populære Blueberry i det konkurrerende magasinet Pilote. Foruten Tempo, kom to egne hefter med Red Kelly ut i Norge i 1980/1981.

DEN OMSTRIDTE sluttscenen.
DEN OMSTRIDTE sluttscenen. Vis mer

Kelly jobber på ranchen 666, for den kvinnelige eieren Winnie, også kalt Comanche. Han er cowboy, men også rask i avtrekket. Her tar han opp jakten på en kynisk revolvermann. Avslutningen på historien ble kontroversiell da den kom. Les selv, så skjønner du kanskje hvorfor.