Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Red

Det var med den smektende balladen «When Susannah Cries» Sway skulle få sitt store gjennombrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og det er med balladene vår nye popstjerne imponerer på sitt andre album, «Red» - et album ingen gjør ham etter her hjemme.

26-åringen framstår denne gangen som litt av en damenes Sway. Eventuelt våryre gentlemen der ute som ønsker å gi sine kjære en liten oppmerksomhet, gjør derfor neppe dumt i å la valget falle på Sway - et album med en håndfull praktfulle pianoballader.

Frekk og uredd

I ettertid er det lett å se at Sway-debuten «Mmmm... Prepare To Be Swayed» ikke var den klassikeren som blant andre Dagbladets anmelder skulle ha det til. Men den frekke og uredde holdningen Tromsø-

artisten la for dagen, var verdt å legge merke til.

På «Red» har han lagt vekk den noe anmassende cocktailen av rock og dance som han serverte sist. Sway anno 1997 er nedstrippa pianoballader og en liten bunke kjappe poplåter.
Låtene i den sistnevnte kategorien, særlig åpningslåta «Baby You're So Cool», minner sterkt om slik Prince gjør sine 50-tallsinspirerte låter. Og Sway gjør ikke denne sjangeren så mye mindre stilig enn idolet!

Men om Sway på mange måter har forenklet og kommersialisert sounden sin, låter det fortsatt voldsomt ambisiøst. Selv de tilsynelatende «enkle» balladene er preget av nitid planlagte arrangementer og et lydbilde som det være brukt hundrevis av timer på å få til.

Lidenskap

Dette på toppen av at Sway har utviklet seg til å bli en meget habil og særpreget låtskriver, gjør at «Red» er en plate det ikke går an å avvise i det norske popåret 1997. Ballade-rekka «When Susannah Cries», «Lucky For You» og «Niki's Theme» er pompøs lommetørklepop av beste merke.

Sway låter både intenst tilstedeværende og lidenskapelig, uten å bli anstrengende. Litt slitsom og affektert er imidlertid vokalen i første halvdel av «By The Time I Get To Heaven», men det tilgir vi Sway glatt når han avslutter låta med en råfrekk og groovy gospelvri.
Og hvis du innbiller deg at det er Oslo Gospel Choir som er hyra inn, så er det faktisk Sways stemme du hører over hele linja!

Hele Norges coronakart