NEDERLAG: I fjor mistet TV 2 rettighetene til å sende Tippeligaen, noe redaksjonssjef Tore Rørtveit i TV 2-sporten frykter vil bidra til ytterligere kutt i avdelinga. Avbildet er noen som har større grunn til å juble: Rosenborg ble nemlig seriemestere i nevne fotballiga i 2015, etter å ha vunnet over Strømsgodset.<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">&nbsp;Foto: Berit Roald / NTB scanpix</span>
NEDERLAG: I fjor mistet TV 2 rettighetene til å sende Tippeligaen, noe redaksjonssjef Tore Rørtveit i TV 2-sporten frykter vil bidra til ytterligere kutt i avdelinga. Avbildet er noen som har større grunn til å juble: Rosenborg ble nemlig seriemestere i nevne fotballiga i 2015, etter å ha vunnet over Strømsgodset. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Redaksjonssjef i TV 2-sporten om millionkuttene: - Dette blir brutalt

Tore Rørtveit fortviler over kuttprosessen i intern e-post.

(Dagbladet): Det er krise i TV 2. Den tida da kanalen så å si trykket penger, er definitivt over.

Dagbladet har tidligere skrevet at TV-kanalen skal kutte 350 millioner kroner innen 2020.

En av dem som fortviler er redaksjonssjef Tore Rørtveit i TV 2-sporten, som i en intern e-post gjør det klart at avdelingas framtid er mørk.

Utdrag fra e-posten ble i dag offentliggjort av Bergens Tidende. Der kommer det klart fram at redaksjonssjefen frykter at Sporten vil få det største trøkket i kuttprosessen:

«De gylne tidene i TV 2 er over. De ser heller ikke ut til å bedre seg i tida som kommer. Snarere tvert i mot. Dette blir brutalt», lyder det blant annet i mailutdraget som BT har publisert.

«I tillegg har Sporten en særegen utfordring i kraft av bortfallet av norsk fotball, som betyr ytterligere kutt», skriver Rørtveit videre i mailen.

Ny sluttpakke-frist

SLUTTER: Tidligere fotballspiller Jahn Ivar «Mini» Jacobsen får ikke forlenget avtale med TV 2-Sporten. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
SLUTTER: Tidligere fotballspiller Jahn Ivar «Mini» Jacobsen får ikke forlenget avtale med TV 2-Sporten. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer

- Stemmer det at det er så tøffe tider i TV 2-sporten som Rørtveit beskriver, tillitsvalgt Henrikke Helland?

- Det som er sant er at vi ikke lenger skal ha Tippeliga, for eksempel. Vi skal ikke ha like mange rettigheter som er langvarige, men ha rettigheter mer periodevis, sier Helland til Dagbladet.

Klubblederen vet ikke hvilke konsekvenser kuttene i TV 2 vil få for TV 2-sporten, men understreker at en overtallighet i avdelinga ikke umiddelbart fører til oppsigelse.

- Det er regler for hvordan oppsigelser skal gjennomføres. En overtallighet i en avdeling vil ikke nødvendigvis si at det blir en oppsigelse, selv om man jobber i den enkelte avdelinga.

Realitetssjekk

- Hvordan oppfatter du at stemninga er blant de ansatte i TV 2-sporten?

- Nå har Sporten jobbet ekstremt mye de siste månedene, og har levert 6000 sendetimer i løpet av sommeren. Den realitetssjekken som de får her har de ikke hatt anledning og tid til å ta inn over seg. Derfor kan det være at disse lederne føler for å vekke litt. Det er ikke dermed sagt at man skal bruke en slik ordlyd som Rørtveit gjør i mailen, sier Helland.

Hun forteller at klubbstyret i kanalen jobber kontinuerlig for å ivareta de ansatte i kuttprosessen.

- Vi er veldig til stede, og forsøker å formidle det vi kan av informasjon. Foreløpig er det ikke så mye å formidle med tanke på hvordan det vil se ut, men vi er tett på prosessene og jobber for medlemmene i denne prosessen.

Dagbladet har vært i kontakt med Tore Rørtveit, som opplyser via sms at han ikke har noen kommentar til den interne e-posten.

Rørtveit henviser til sportssjef Vegard Jansen Hagen for kommentar om saken.

Jansen Hagen skriver i en sms til Dagbladet at han foreløpig ikke har noen kommentar.

Profilflukt fra TV 2

De ansatte i TV 2 har fått tilbud om sluttpakker. Fristen for å søke gikk ut i dag, men TV 2-ledelsen bestemte i går å utsette fristen med to uker.

I går kunne Dagbladet skrive om «stjernesmell og seerflukt» fra TV 2. Mens NRK festet grepet i premierehelga etter sommerferien, sliter TV 2 med å få turtall på motoren.

De tidligere idrettsprofilene Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, Freddy dos Santos og Ole-Martin Årst vil ikke få forlenget sine frilansavtaler med TV 2. Det gjelder også Thomas Aune og Aleksander Schau.

Kanalens sportsprofil Davy Wathne er usikker på hvordan kanalen ser ut i tiden framover.

Wathne sier han har spurt konsernsjef og sjefredaktør Olav T. Sandnes om planene for de mest erfarne i TV 2-systemet.

FRYKTER: TV2s fotballreporter Davy Wathne frykter de går tøffe tider imøte. Foto: NTB Scanpix
FRYKTER: TV2s fotballreporter Davy Wathne frykter de går tøffe tider imøte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tøffere TV 2-tider

- Jeg har spurt Sandnes om ledelsen helst ser at vår generasjonen forsvinner fra TV 2. Da svarte han at han er en fan av meg, og ønsker at jeg skal fortsette, har Wathne sagt til Dagbladet tidligere. Han kommer ikke til å søke sluttpakke, men frykter dramatiske tider.

De som blir igjen i TV 2-Sporten, frykter også en tøffere arbeidsdag.

- Man skal lete lenge etter en mer effektiv organisasjon enn denne. Hvis vi blir færre, blir det tøffere. Men det må også bety at vi må kutte ned på arbeidsområder, sier Klubbstyremedlem og sportsjournalist Geir Økland til BT.

TV 2-profiler har sluttet

Fra før var det kjent at en av kanalens aller mest erfarne og gjenkjennelige journalister, Nils Gunnar Lie (65), trekker seg tilbake til neste år. Jan Ove Ekeberg (62), journalist og mangeårig programleder for kanalens økonominyheter, fortalte i sommer at han tar sluttpakke og går over til en hverdag som fulltids forfatter.

Også journalist og nyhetsanker Mah-Rukh Ali (34) har tatt imot tilbudet om sluttpakke, og går over til NRK som distriktsredaktør for Buskerud.

Mandag ble det kjent at Signe Tynning (53), som ledet sin siste «God Morgen Norge»-sending i fjor, har tatt sluttpakke.