Redaktør beklager Shabana-oppslag

Er dette en invitasjon til et anti-islamsk nettverk? Her er brevet de krangler om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Lørdag slo avisa Klassekampen opp på sin førsteside at de kjente samfunnsdebattantene Shabana Rehman, Hans Rustad og Nina Witoszek tar initiativet til å danne «et lukket anti-islamsk nettverk».

Rehman og Witoszek tar kraftig til motmæle i debattinnlegget «Et trippeldrap» i dagens Dagbladet. De avviser at det dreier seg om et nettverk mot islam, og kaller oppslaget en organisert løgn:

Klassekampens oppslag viser at de er i den anale fasen i islam-debatten. Der må de gjerne boltre seg, men ikke innbille seg at de kan henge ut frittenkende mennesker med løgner og grov omskriving av hva folk står for.

I Aftenposten skriver Witoszek at Klassekampen setter liv i fare. Etter oppslaget har både Rehman og Witoszek mottatt trusler, og det er nå usikkert om de våger å arrangere møtet som etter planen skal finne sted hjemme hos Witoszek på onsdag.

Witoszek skriver at hun ble sjokkert over Klassekampens overskrift der møtet hun inviterte til er blitt til et forum mot islam.

Det vi hadde planlagt var et åpent møte i et privat hjem hvor vi kunne diskutere brennende saker så lenge som vi ville og med hvem vi ville: Eksilforfattere, sinte feminister, journalister, homser, arabere, buddhister, israelvenner, standupkomikere, you name it.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer