GÅR AV:: Hans-Christian Vadseth, her fra sin første dag som sjefredaktør i Færdrelandsvennen i 2008. Foto: SCANPIX
GÅR AV:: Hans-Christian Vadseth, her fra sin første dag som sjefredaktør i Færdrelandsvennen i 2008. Foto: SCANPIXVis mer

Redaktør går på dagen i Fædrelandsvennen

- Ukultur i avisa, sier Hans-Christian Vadseth.

|||Sjefredaktør Hans-Christian Vadseth har gitt styret i Fædrelandsvennen beskjed om at han går på dagen. Han sier han har opplevd en ukultur han ikke kan endre.

Det er spesielt journalistenes tillitsvalgte som får unngjelde når Vadseth tar et oppgjør med det han kaller en ukultur «en sjefredaktør ikke er i posisjon til å kunne endre».


- Det handler delvis om hvor man velger å ha det faglige fokuset. Delvis handler det om et personfokus, langt inn i det private, noe som normalt ligger langt utenfor fagforeningers agenda. Dette kunne jeg valgt å orke, men jeg vil ikke, sier Vadseth, som ikke har en ny jobb å gå til når han gir seg i kristiansandsavisen Fædrelandsvennen.

Styreleder Didrik Munch beklager at Vadseth sier opp.


- Hans-Christian Vadseth har akkurat sluttført arbeidet med en vellykket omlegging av avisen. Han har store kunnskaper om medier, også de digitale, og er en medieleder vi gjerne skulle hatt med oss videre, sier Munch. Han ønsker den avtroppende redaktøren lykke til videre.


Nyhetsredaktør Morten Rød konstitueres i stillingen som mediehusets sjefredaktør.


(NTB)