Redaktør slutter - får 115 mill

Avisa New York Post ligger an til over 400 millioner i underskudd i år. Nå slutter redaktøren, han får med seg en fallskjerm på 115 millioner kroner.

NEW YORK (Dagbladet): Det er konkurrent avisa Daily News som avslører pengebruken i New York Post.

Selv om mediemogulen Rupert Murdochs stolthet sliter økonomisk, sitter millionene løst i den hardtslående tabloid-avisa i New York.

New York Post, USAs eldste dagsavis, blir sett på som selve hjertebarnet til Murdoch og hans enorme medieselskap. Murdoch eier aviser og Tv-stasjoner over hele verden.

Nå Rupert Murdoch i følge en pressemelding fra morselskapet The News Corp. overta som sjefredaktør i New York Post igjen. Han styrte avisa personlig fra 1976 og fram til 1986.

Sønnen

De siste år har det vært Lachlan Murdoch som har vært sjef i New York Post. I forrige uke ble det kjent at sjefredaktøren _ og sønnen til Rupert Murdoch _ ville flytte hjem til Australia.

Andre amerikanske aviser har spekulert i om Lachlan Murdoch er forbannet på faren, fordi de skal ha stridet om den reelle makta i familiens selskaper.

Murdochs familiens medieselskaper styres gjennom en stiftelse. Den er i dag verdsatt til hele 40 milliarder kroner.

Store underskudd

Den gylne fallskjermen til Murdoch juni ble kjent da The News Corp. sendte en melding til børsen i New York i går.

I følge sluttavtalen mellom 34 år gamle Lachlan Murdoch og The News Corp. skal den avtroppende sjefredaktør stå til tjeneste for morselskapet i to år.

Uansett er det rimelig godt betalt å få 115 millioner kroner for å slutte i en avis, som i følge konkurrent avisa Daily News kommer til å få et underskudd på godt over 400 millioner kroner i år.

Lachlan Murdoch har selv ikke villet kommentere sin oppsigelse fra New York Post.

AVTROPPENDE SJEFREDAKTØR: Sønnen Lachlan Murdoch vil hjem til Australia. Han får sin vilje - og 115 millioner.
PÅTROPPENDE SJEFREDAKTØR: Pappa Rupert Murdoch overtar arbeidet.