TREKKER SEG: En redaktør trekker seg etter å ved et uhekk ha publisert et kamasutra-bilde i en av avisas artikler. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
TREKKER SEG: En redaktør trekker seg etter å ved et uhekk ha publisert et kamasutra-bilde i en av avisas artikler. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Redaktør trekker seg etter kamasutra-tabbe

- Jeg tar det fulle ansvaret.

(Dagbladet): Det som tilsynelatende skulle være en uskyldig sak om farene ved henna-tatoveringer, endte opp med å koste redaktør Jaber Al Harmi jobben, skriver Reuters.

Mannen som leder en av Qatars største aviser, Al-Sharq, trekker seg etter å ha trykket et kamasutra-bilde som illustrasjon i avisa.

- Moralsk upassende Bildet viser en henna-malt hånd, men maleriene er ikke så uskyldige som de ved første øyekast kan virke. Det viser ulike sex-posisjoner fra den indiske manualen.

Al Harmi legger seg langflat etter tabben.

- Alle unnskyldningene er ikke nok når det gjelder den store feilen som skjedde da det ble publisert et moralsk upassende bilde i et av avisas bilag, skriver han i et åpent brev på nettsidene til den statlig eide avisa.

Han skriver også at det ikke er til å unngå at feil skjer, og at avisa denne dagen besto av 112 sider, mot 82 til vanlig.

- Jeg tar det fulle ansvaret foran Allah, landet mitt Qatar og personene som stolte på meg med ordene og bildene vi publiserer. Jeg tar også det fulle ansvaret foran styret som ga meg jobben med å lede avisa. Gud er mitt vitne på at dette var en utilsiktet feil.

Alle sparket Avisas fotosjef skal være sparket, mens hans overordnede har fått både bot og advarsel.

På Twitter skriver Al Harmi at alle involverte er avskjediget.

Det er ifølge Reuters hittil ikke kjent hvorvidt oppsigelsen ble akseptert.

Qatars lovsystem er basert på sharia, og det er ulovlig å publisere bilder av seksuell art.