Redaktøren strippet

Medarbeiderne i bladet Woman kaster seg inn i nakendebatten ved sjøl å kaste klærne.

Nakenpraten har rast i mediene etter at fem kjendiskvinner kastet klærne i denne månedens utgave av bladet Elle.

– Elle-reportasjen var veldig estetisk og vakker, men jeg ble ikke akkurat noe mer opplyst etter at jeg hadde lest den, sier konstituert sjefredaktør i Woman, Karoline Sandborg, til Dagbladet. I augustutgaven, som kom ut i går, tester tre av Woman-redaksjonens medarbeidere sin bluferdighet.

Sandborg selv strippet på String Show Bar i Oslo, moteredaktør Karoline Hestnes utforsket nudiststranda Fagerstrand på Bygdøy og journalist Camilla Lindgren prøvde seg som aktmodell.

Klare for debatt

– Vi vil vise at vi heier på vanlige jenter. Dette var ikke et bevisst valg i etterkant av Elle-nummeret, men vi tenkte at vi er en sprek og tøff redaksjon, så la oss kjøre på, sier Sandborg. Hun er klar for debatt.

– Jeg tror folk er lei av all bullshiten. Kjendisene er flotte, og det er tøft av dem å stille opp nakne, men vi må komme ned på et litt mer normalt nivå. Med vår humorreportasje vil jentene se at vi i hvert fall turde det, at vi står for det vi sier, sier hun.

Leserne raser

Elle-lesere er selv forbanna for at damebladet har valgt å fronte pene kjendiskropper.

«Hvorfor skal dere alltid bruke folk med perfekte kropper? For at vi andre med normale kropper skal skamme oss over kroppen vår, eller fordi det ikke selger å bruke noen med hengemage eller hengebryster»? skriver en av leserne, Katrine, på bladets egen bloggside. Også tekstforfatter Dagfinn Nordø har kasta seg på nakenbølgen med en kronikk i VG i helga.

– Her viser tre modeller, en programleder og en popstjerne fram det alle kvinner og menn vil si er attraktive og nær perfekte kropper og ansikter, og likevel klager de!, skriver Nordbø.

Han mener redaktører av dameblader er profesjonelt schizofrene hyklere som hyller den naturlige kvinnekroppen, men som lar topptrente kjendiser stille opp for å illustrere den.

Sandborg oppfordrer Elle-redaksjonen til å stille opp selv, uten å ta av med retusjeringen.

– Vil ikke strippe

Sjefredaktør Signy Fardal bedyrer at Elle-redaksjonen ikke kommer til å kaste klærne med det aller første.

– Det er ikke først og fremst oss selv vi skal bruke spalteplass på, med mindre det har en funksjon. Jeg kan ikke se at det ville ha det i dette tilfellet, sier Fardal.