Redaktørforeningen går inn som part i Rolfsen-saken

Holder egen prosedyre under rettsaken.

FÅR HJELP: REdaktørforeningen vil gå inn som partshjelper for filmregissør Ulrik Imtiaz Rolfsen i saken mot PST. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FÅR HJELP: REdaktørforeningen vil gå inn som partshjelper for filmregissør Ulrik Imtiaz Rolfsen i saken mot PST. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norsk Redaktørforening (NR) har meldt seg som partshjelper for filmregissør Ulrik Imtiaz Rolfsen i saken mot PST om tilgang til upublisert materiale.

Saken er anket til Høyesterett.

I forbindelse med at saken gikk i lagmannsretten, fikk NR utarbeidet et eget prosesskriv til støtte for Rolfsen.

Nå trapper de opp innsatsen.

- Å gå inn som partshjelper innebærer at vår advokat, Vidar Strømme, som er en av landets fremste eksperter på medierett, ytringsfrihet og kildevern, vil få avholde egen prosedyre i Høyesterett dersom saken slipper gjennom ankeutvalget, sier NR-generalsekretær Arne Jensen.

8. juni beslagla Politiets sikkerhetstjeneste (PST) upublisert opptaksmateriale til en dokumentarfilm om Ubaydullah Hussain og det norske ekstremistmiljøet hjemme hos filmskaperen.

I materialet er det blant annet opptak av en 18-åring som er varetektsfengslet, siktet for forsøk på å slutte seg til ekstremistgruppen IS i Syria. 18-åringen ble pågrepet samme dag som PST beslagla filmopptakene.

Både tingretten og lagmannsretten har godkjent PSTs beslag, men Rolfsen har anket saken fordi han mener at hensyn til kildevern bør vektlegges.

- Det er viktig at alle gode krefter støtter opp om Ulrik Rolfsen. Hans sak er prinsipielt viktig, understreker Jensen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer